Ulv, ulv på Ap-landsmøtet

KJEMPER: Knut Storberget vil ha ulv inn i partiprogrammet til Ap.

KJEMPER: Knut Storberget vil ha ulv inn i partiprogrammet til Ap. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ulv blir tema under helgas Ap-landsmøte. Knut Storberget vil fremme tre forslag han håper på tilslutning for, han mener situasjonen er uholdbar slik den er nå.

DEL

Storberget vil fremme tre forslag til partiprogrammet som Ap skal vedta. Det må åpnes for en mer effektiv felling når bestandsmålet er nådd, nærgående ulv som krenker livskvaliteten må tas ut og rovdyrpolitikken må ses i sammenheng med økt matproduksjon.

- Jeg mener det er halt åpenbart at Slettåsflokken for lengst burde vært tatt ut. Jeg var i Slettås før påske og møtte de som blir berørt. Det gjorde sterkt inntrykk på meg. Vi må på disse problemene på alvor og handle ellers mister vi all legitimitet for å føre en to-delt forvaltning, sier Storberget.

Han sitter i redaksjonskomiteen under landsmøtet og regner med at forslagene hans vil skape debatt. Men sier han vil jobbe for å få dem vedtatt.

- Det finnes dem i alle partier som mener vi skal øke bestanden av ulv, men samtidig føler jeg at vi får støtte av mange fylkeslag for en ny forvaltning, sier Knut Storberget.

Artikkeltags