Gå til sidens hovedinnhold

Partiene helt uenige om Hedmark blir styrket

Artikkelen er over 2 år gammel

Aps Anette Trettebergstuen gir regjeringen honnør for penger til Annos fellesmagasin i Elverum, men ellers er hun lite imponert over regjeringens satsing på Innlandet i statsbudsjettet. Høyres og Frps stortingsrepresentanter fra Hedmark er uenige.

– Det er vanskelig å se noen nysatsinger for Innlandet. Ikke minst hadde jeg ventet med på landbruk og bioøkonomi, områder som er viktige for vårt område. Det er også nedslående at Bruvoll fengsel foreslås nedlagt, sier hun.

– Hva med satsingen på samferdsel?

– Det er prosjekter som ligger i Nasjonal transportplan og som følges opp. Selv om det finnes gode tiltak er innretningen feil med skattelette og økte forskjeller, sier Trettebergstuen.

Sps Emilie Enger Mehl mener at regjeringen legger opp til et budsjett for videre sentralisering.

– Når regjeringen snakker om økonomisk vekst for kommunene, tar de ikke med pris- og lønnsveksten. Særlig distriktene rammes, mener Enger Mehl.

Bra for Hedmark

Stortingsrepresentantene Tor André Johnsen (Frp) og Kristian Tonning Riise (H) mener Hedmark kommer bra ut, ikke minst på grunn av satsingen på samferdsel.

– Jeg venter spent på listene fra opposisjonen over hvilke ytterligere tiltak de ønsker penger til, og hvilke samferdselsprosjekter de da vil ta ut, for det er til samferdsel store deler av pengene går, sier Tonning Riise.

Taper for millionærene

Ifølge SVs Karin Andersen er det barna, de vanskeligstilte og de gamle taper som nok en gang taper for millionærene.  

– Dette er også en regjering for mer sentralisering, skriver hun i en pressemelding.

Sp: – Et budsjett som tar tjenester vekk fra folk 

Kommentarer til denne saken