– Jeg vil ikke gå med slips og jobbe for folk med masse penger

TOPPKANDIDAT: Even Eriksen (22) fra Trysil er valgt til AUFs toppkandidat til fylkestinget.

TOPPKANDIDAT: Even Eriksen (22) fra Trysil er valgt til AUFs toppkandidat til fylkestinget. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

AUFs toppkandidat til fylkestinget har ingen drømmer om å sitte på Stortinget, og ingen sans for å ta «slipsjobber». – Jeg vil gjøre en forskjell for folk. Ambisjoner om penger eller storpolitikk får andre ta seg av, sier Even Eriksen (22).

DEL

Under årsmøtet til AUF i Brumunddal i helga ble tryslingen valgt som Hedmark AUFs toppkandidat til fylkestinget neste år.

– Jeg er ydmyk og stolt over å ha blitt valgt som toppkandidat blant 260 medlemmer, og jeg håper at jeg får muligheten til å representere fylkestinget i Innlandet sammen med Turid Backe-Viken. Etter fylkessammenslåingen trenger Trysil så mange stemmer som mulig der inne, sier han.

– Hobby

Hvis velgerne gjør som de pleier å gjøre; å velge inn AUFs toppkandidat til fylkestinget, får Eriksen neste høst et nytt, tungt politisk verv. Han er allerede medlem av kommunestyret og formannskapet i Trysil.

Men han insisterer på at politikken ennå kun er en hobby.

– For meg er det viktigst at politikken gir meg glede, og at jeg gjennom den kan hjelpe andre mennesker. Når det ikke lenger er gøy, gir jeg meg, sier han.

Tenker ikke på Stortinget

22-åringen har foreløpig ingen ambisjoner om stortingsplass.

– Jeg brenner for politikken, og for å jobbe for folk i Trysil og Hedmark. Foreløpig har jeg ingen tanker om Stortinget. Jeg vil bidra til lokalsamfunnet – og dessuten mener jeg at politikere bør ha en viss livs- og yrkeserfaring før de velges til så tunge verv.

Eriksen er ferdig med sine jusstudier i 2020, og drømmer om å jobbe som advokat. Men ikke forretningsadvokat.

– Jeg har ikke valgt denne utdannelsen for å gå med slips og jobbe for folk med masse penger. Jeg vil hjelpe «vanlige» folk.

Han har ingen planer om å avbryte utdannelsen, selv om han skulle havne på fylkestinget.

– Da blir det en periode med tøff jobbing, både med politikk og studier. Men det er jeg innstilt på, sier han.

Vil oppheve ulvesonen

Asgeir Holmseth Snerten fra Trysil ble valgt til første vararepresentant til fylkestinget fra AUF Hedmark. Årsmøtet vedtok enstemmig forslaget fra Trysil AUF om å kreve opphevelse av ulvesonen. Nå vil AUF fremme forslag om dette til Hedmark Aps årsmøte.

Even Eriksen er spent på utfallet av denne saken.

– Vi tapte den hårfint i fjor, og er spente på hvordan det går nå i år. Jeg er optimist, og tror den blir vedtatt, sier 22-åringen.

Artikkeltags