Til kamp mot ulvesona

MOT ULVESONA: Fra v: Stein Bogsveen, Randi Sætre, Turid Backe-Viken, Gry Eriksen, Siv Broman Lyseggen og Ole Martin Norderhaug.

MOT ULVESONA: Fra v: Stein Bogsveen, Randi Sætre, Turid Backe-Viken, Gry Eriksen, Siv Broman Lyseggen og Ole Martin Norderhaug. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Trysil Ap har på nytt sendt inn forslag om å fjerne ulvesona til årsmøtet i Hedmark Ap. – Flere har fått opp øya og ser at sona bør fjernes, sier Turid Backe-Viken.

DEL

Sist år ble forslaget om fjerning av ulvesona nedstemt med 198 mot 66 stemmer. Delegasjonen på 12 representanter fra Trysil Ap reiser nå til årsmøtet i Hedmark Ap med nytt mot.

Under årsmøtet denne helga legger tryslingene igjen fram forslaget om å fjerne ulvesona.

– Flere har fått opp øya, og ser nødvendigheten av å fjerne sona. Vi som lever innenfor rovdyrsona lever nå i et slags reservat der ulven troner høyest i hierarkiet. Skolebarn, bønder grunneiere, jegere og hunder og alle andre må pent finne sin plass lenger ned på rangstigen og slik kan vi ikke ha det, sier Turid Backe-Viken i Trysil Ap.

Tryslingene sier de har forståelse for partikolleger på Hedmarken som ønsker å opprettholde sona, men mener det er en usolidarisk holdning.

– Vi forstår at de ønsker å verne om sine bønder og sitt jordbruk, og at de vil holde sona unna sine egne kommuner, men det er ikke særlig solidarisk. Og det vil være bedre for alle om sona blir opphevet slik at det vil gå an å drive forvaltning av ulven. Slik det er nå felles det ikke ulv innenfor sona, og da vil den etter hvert som det blir flere søke ut av sona, mener Trysil Ap.

Artikkeltags