Han skal passe på at Ap-valget i Løten går riktig for seg

BISTÅR: Fylkessekretær i Hedmark Ap, Bjørn Jarle Røberg-Larsen, skal lede nominasjonsmøtet i Løten Ap.

BISTÅR: Fylkessekretær i Hedmark Ap, Bjørn Jarle Røberg-Larsen, skal lede nominasjonsmøtet i Løten Ap. Foto:

Fylkessekretær Bjørn Jarle Røberg-Larsen i Hedmark Ap hentes inn som nøytral møteleder når Løten Ap skal avgjøre hvem som blir partiets ordførerkandidat.

DEL

Det skjer på nominasjonsmøtet tirsdag 27. november, der valglista for kommunestyrevalget i 2019 vedtas av medlemmene.

Det har vært stor uro i lokalpartiet, etter at nominasjonskomiteen foreslo å vrake mangeårig ordfører Bente Elin Lilleøkseth til fordel for Jørn Arild Flatha. I en slik situasjon er det klokt å ha en møteleder som ikke har personlig interesse av det ene eller andre utfallet, mener fylkessekretæren.

Selv regner han seg som nøytral:

– Jeg er bare interessert i at de velger den de mener er best egnet, og at vedtektene blir fulgt, sier Røberg-Larsen.

– Nominasjonskomiteen har fått mye kritikk. Har det vært en uryddig prosess?

– Det er ikke noe formelt i vegen med prosessen, slik den har vært. Komiteen kunne ha informert kandidatene tidligere, men det er ikke gjort formelle feil.

Fylkessekretæren har ikke registrert noen stor mobilisering av nye medlemmer i forkant av det avgjørende møtet i Løten Ap. Det har heller ikke leder i nominasjonskomiteen, Mona Myrvang Nygaard.

– Jeg tror det blir et stille og rolig møte, men vi tar høyde for alt, vi. Nå har vi i komiteen gjort jobben vår, og så blir det opp til folk som møter opp hva som skjer videre. Jeg håper inderlig for partiets del at det ikke blir noe mer uro nå, sier Nygaard.

Leder i Løten Ap, Andres Lopez, er nummer tre på nominasjonskomiteens forslag til valgliste, bak Jørn Arild Flatha og Anne Karin Torp Adolfsen. Lilleøkseth er nummer seks på lista. Lopez ønsker ikke på forhånd å si hvilken ordførerkandidat han vil støtte på nominasjonsmøtet.

– Jeg synes ikke det er riktig å si hvem jeg støtter eller ikke støtter. Jeg er opptatt av at dette skal være en ryddig prosess, derfor ønsker jeg at fylkessekretæren bistår oss og leder møtet, sier han.

Artikkeltags