Politiloggen onsdag 30. mai

Av og
Artikkelen er over 5 år gammel

Østlendingen gir deg siste nytt fra Hedmark politidistrikt her.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Saken oppdateres ved hendelser.

Les også: Politiloggen tirsdag 29. mai

Kjørte for fort – ble fotgjenger
En sjåfør mistet førerkortet på stedet på Roverud i Kongsvinger onsdag ettermiddag. Det skjedde som følge av at utrykningspolitiet gjennomførte trafikkontroll på stedet. Operasjonsleder Trond Langeland Sulen ved Hedmark politidistrikt opplyser overfor Østlendingen at vedkommende ble målt til 86 km/t i 60-sonen. Ytterligere en sjåfør ble anmeldt på grunn av dårlig lastsikring, legger han til. I tillegg til sjåføren som mistet lappen, fikk ni sjåfører forenklede forelegg for å ha kjørt for fort.

For kort avstand – mistet lappen
En sjåfør ble anmeldt av utrykningspolitiet, etter at vedkommende holdt for kort avstand til forankjørende. Den aktuelle sjåføren ble også fratatt førerkortet som følge av kjøreatferden UP avdekket da de gjennomførte trafikkontroll på E6 mellom Stange og Ringsaker i dag. Operasjonsleder Vidar Pedersen ved Hedmark politidistrikt legger til at det i tillegg ble skrevet ut elleve forenklede forelegg på grunn av hastighetsovertredelser i løpet av de drøye sju timene kontrollvirksomheten varte.

Påkjørt bakfra
Like over klokka 14.00 onsdag ettermiddag, kjørte en buss ut fra ei busslomme på riksveg 25 ved Ridabu i Hamar. Det endte med at en bil måtte bråbremse, noe som igjen førte til at en mopedist som kom bak bilen ikke klarte å stanse i tide. – Mopedisten kjørte inn i bilen foran, men unngikk å pådra seg noen skader, sier operasjonsleder Vidar Pedersen. Han legger til at politiet har opprettet sak for å etterforske ulykken.

Bilbelte og mobiltelefon
Politiet i Stange gjennomførte onsdag ettermiddag trafikkontroll på fylkesveg 222 gjennom Ottestad. I tidsrommet 12.40 til 13.50 kontrollerte politiet 125 kjøretøy. Det endte med at en person fikk gebyr for manglende bruk av bilbelte, mens en sjåfør fikk forenklet forelegg for bruk av håndholdt mobiltelefon under kjøring.

Innbrudd på Starmoen
Onsdag ble politiet i Elverum gjort oppmerksomme på et innbrudd i en låst container på Starmoen. – Fra stedet er det stjålet ett kassaapparat, to gokart-motorer, diverse verktøy samt en høytrykksspyler, sier operasjonsleder Vidar Pedersen ved Hedmark politidistrikt. Gjerningspersonen(e) har kommet seg inn i containeren ved å klippe over en hengelås.

Verktøy-tyveri
Klevfoss Industrimuseum i Stange har i løpet av pinsen hatt ubudne gjester. Politiet opplyser onsdag ettermiddag at noen har brutt seg inn i en avlåst container på stedet og stjålet en god del verktøy, blant annet flere vinkelslipere og forskjellige bormaskiner. De ubudne har kommet til ved å klippe over en hengelås, opplyser politiet.

Flere vinduer knust
I løpet av pinsehelgen er det knust flere vinduer på gamle Mauset skole. Politiet ønsker tips i saken.
 

Stjålet Chevrolet
En blå Chevrolet Tahoe ble stjålet fra en adresse i Bokfinkvegen i Kongsvinger. Bilen har registreringsnummer DJ 44771

Artikkeltags