Saken oppdateres ved hendelser

LES OGSÅ: Politiloggen tirsdag 3. februar

Stjålet ATV
En rød og sort Polaris Worker ATV med registreringsnummer HE 3544 er stjålet fra et garasjeanlegg på Vennersberg i Kongsvinger i løpet av de siste ukene. Forholdet anmeldes.

Elgpåkjørsler
To elg ble påkjørt av toget mellom Hanestad og Bellingmo i Rendalen. Begge elgene døde av sammenstøtet. På Gaupen i Ringsaker ble en elg påkjørt av bil. Det var ikke personskade som følge av sammenstøtet, men noe materielle skader ble det. Elgen løp til skogs, og fallviltgruppa er varslet.

Alt OK!
Politiet og Statens vegvesen gjennomførte onsdag en større samarbeidskontroll på riksveg 3 ved Svingen i Elverum. Totalt ble 85 biler stanset for kontroll, uten at de to nevnte etatene hadde noe å utsette på noen av dem.

Ulovlig snøscooterkjøring
En mann i 40-åra ble onsdag anmeldt av politiet i Moelv. Årsak var at han kjørte snøscooter på offentlig veg.

Mistenkt for promillekjøring, unngikk reaksjon
Onsdag ettermiddag ble en mann fra Nord-Østerdal stanset av politiet, mistenkt for promillekjøring. Men da politiet tok fram alkometeret, viste blåseprøven i underkant av 0,2. Det ble derfor ikke opprettet noen sak fra politiet side og mannen fikk lov til å kjøre videre.

Øver med helikopter
Onsdag ettermiddag observerte flere politihelikopteret i trafikk over Hedmark. Operasjonsleder Dyre Antonsen opplyser overfor Østlendingen at det hele er en øvelse. Det er altså helt udramatisk at helikopteret er i luften onsdag. – Hvor lenge øvelsen vil pågå har jeg ikke full oversikt over, men det vil ikke vare lenge, sier Antonsen. Flere tok onsdag kontakt blant annet Østlendingen og lurte på hva som var på ferde. – Det er mange som er nysgjerrige når de ser politihelikopteret, men dette er altså kun en øvelse, sier Antonsen.

Brann
Onsdag formiddag brøt det ut brann i en vegg ved Kongsvinger Bioenergi. Brannen ble ifølge politiet slukket etter kort tid og ingen personer kom til skade. Årsaken til brannen er ikke kjent.

Lastebil i brann
Klokken 05.00 tidlig onsdag morgen, mottok politiet i Ringsaker melding om brann i en lastebil i Næroset. Nødetatene rykket da ut til stedet. En drøy time senere opplyser politieti at lastebilhytta ble totalskadet som følge av brannen. Årsaken til at flammene tok tak i lastebilen er så langt ikke kjent, men det vil bli åpnet etterforskning for å finne ut av nettopp dette. Det er ikke meldt om personskader som følge av brannen.

Bar våpen, knuste rute
Natt til onsdag tok politiet i Stange hånd om en mann i Ottestad. Vedkommende gikk rundt med et luftvåpen og knuste en rute på sin veg. Som følge av dette ble mannen satt i arresten og anmeldt for ordensforstyrrelse.

Narkotika
Politiet i Hamar pågrep natt til onsdag tre yngre personer i byen. Samtlige ble anmeldt for bruk av narkotika. Politiet varsler at de vil få en reaksjon som følge av nettopp dette.

LES OGSÅ: Politiloggen tirsdag 3. februar