Posten inngår nye avtaler – nå får butikken flere bein å stå på

POST I BUTIKK: Kjetil Olsen og resten av staben på Rema 1000 i Løten får nye oppgaver neste år.

POST I BUTIKK: Kjetil Olsen og resten av staben på Rema 1000 i Løten får nye oppgaver neste år. Foto:

Rema 1000 overtar postkundene i Løten fra våren 2019.

DEL

– Dette gleder vi oss til å kunne tilby kundene våre, sier Kjetil Olsen, sjef hos Rema 1000 i Løten.

Butikken overtar som ny driver av Post i butikk etter Europris i Løten sentrum. Den nye avtalen gjelder for tre år, og Olsen regner med å være i gang i løpet av mars neste år.

Med posten får dagligvarebutikken et ekstra bein å stå på. Det blir spesielt viktig når riksveg 3 legges om fra 2020, mener kjøpmannen.

– På den måten håper vi å beholde en del av trafikken fra Nordbygda og Ådalsbruk til butikken i sentrum, sier han. Nå skal nytt inngangsparti på plass med egen postdisk, og de ansatte skal kurses i nye oppgaver.

Det er i dag rundt 1.320 Post i butikk i Norge, og i høst har det vært åpen konkurranse på 77 av avtalene. Det fører til at 11 Post i butikk får ny driver neste år. Rema 1000 i Løten er eneste nye avtale i Hedmark.

Pressesjef John Eckhoff i Posten Norge skriver i en pressemelding at lang åpningstid og god tilgjengelighet der folk ferdes gjør at Post i Butikk er blitt stadig mer populært siden innføringen for 17 år siden. – Spesielt med tanke på økende netthandel, er Posten opptatt av å sikre et godt tilbud over hele landet, framholder han.

Posttilbudet blir hovedsakelig å finne i de store dagligvarekjedene. Ved valg av drivere legges det vekt på blant annet geografisk plassering, parkeringsmuligheter, økonomi og hvor egnet lokalet er.

Rema 1000-kjøpmannen i Løten regner med at kundetrafikken var avgjørende.

– Det er vi som når ut til flest, sier Kjetil Olsen.

Artikkeltags