Gå til sidens hovedinnhold

Rådhusplassen kan bli Elverums storstue

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

På det digitale by-møtet tirsdag kveld 25/5 fikk vi veldig tydelige signaler om at Elverum må utvikles til en mer attraktiv by. Første steg i en helhetlig prosess er å se på hva vi kan få til på Rådhusplassen.

Å utvikle Rådhusplassen til Elverums storstue er ikke gjort over natta, men det står igjen som en klar konklusjon at noe må skje raskt. På bymøtet kom det fram at Sentrumsforeningen har planer for aktiviteter hele året rundt dersom det tas enkle grep på Rådhusplassen.

BYgruppa i Elverum Arbeiderparti har allerede avtalt et møte med leder Christian Eckbo i Sentrumsforeningen for å få enda mer konkrete innspill. Sentrumsforeningen er en avgjørende drivkraft i utviklingen av byen vår, og konkrete planer og tiltak for Rådhusplassen er noe vi ønsker å lytte til og legge til rette for.

Bymøtet hadde tre temaer: Rådhusplassen, By og bolig for alle og Storgata. Vi oppfatter at det er bred enighet om at det må tas grep for å gjøre Storgata triveligere. Per nå er det ingen som anbefaler at Storgata skal bli gågate, men vi vil følge opp bymøtet med dialogmøter med gårdeiere, næringsdrivende, Sentrumsforeningen og andre berørte. Utviklingen av sentrum må vi gjøre sammen. Politikernes oppgave er å legge til rette for en ønsket byutvikling.

Vi ser på sentrum som aksen fra Kremmertorget til Amfi. Sammen med aktørene må vi få innsikt i behov, ønsker, muligheter, planer og erfaringer med tiltak for å skape en levende og attraktiv bykjerne. Stadig mer av handelen kommer til å foregå på internett. Derfor må det være mer enn butikkene som frister folk til å ta turen til sentrum.

Vi fortsetter arbeidet for et levende sentrum og en virkeliggjøring av «Byplan 2030».

Erik Larsen og Frank Ophus
BYgruppa i Elverum Arbeiderparti

Kommentarer til denne saken