Gå til sidens hovedinnhold

Frp-Johnsen nekter å kjøpe DAB-radio

Artikkelen er over 4 år gammel

26. april slutter NRK å sende på FM-nettet i Hedmark. De fleste stortingsrepresentantene på Hedmarksbenken er klare med nye DAB-radioer, men ikke Tor André Johnsen (Frp). Han er fremdeles rasende på det han kaller tvangsinnføringen av DAB og mener NRK fortjener å miste lyttere.

– Jeg nekter å kjøpe DAB-radio. Framover vil jeg bare høre på nærradioer, som sender på FM-nettet, sier Johnsen, som i lang tid har kjempet mot DAB-innføringen uten å lykkes. Frp stemte til og med mot egen regjering i Stortinget uten at det hjalp.

– Det er ingen som er glade for innføringen av DAB. Dette er bare unødvendige ekstrautgifter for folk, og ekstra trøbbel for dem som har problemer med ny teknologi. Tenk på eldre folk! Nei, dette er forferdelig. Jeg hører mye på radio i bilen, men nå blir det nærradioer på meg framover. Jeg tror NRK vil tape stort på dette. Jeg synes faktisk NRK fortjener å tape lyttere på grunn av tvangsinnføringen av DAB, sier Johnsen.

Som nevnt avslutter NRK sine FM-sendinger 26. april. Om et par måneder følger P4 og Radio Norge etter. Lokale radiostasjoner vil derimot fortsette å sende på FM-nettet, som tidligst tas ned i 2022.

Om ikke Johnsen er klar, så har flere av kollegene hans på hedmarksbenken kjøpt seg DAB-radio.

– Med alle forsikringer fra regjeringen om at dette skal gå greit, stemte jeg for DAB. Jeg har kjøpt noen DAB-radioer til å ha hjemme, men har ikke byttet i bilen ennå. Det skal jeg gjøre når jeg får tid, opplyser Tone Merete Sønsterud (Ap).

– Jeg stemte for og er med unntak av bilen over på ny teknologi, melder Knut Storberget (Ap).

– Ap stemte for innføringen av DAB. Jeg har kjøpt DAB-radio og er klar, opplyser Anette Trettebergstuen (Ap).

Klar er også Gunnar A. Gundersen (H).

– Jeg sitter faktisk i bilen og hører på DAB-radio nå, sier han når han snakker med Østlendingen på telefon.

– Hjemme har jeg både DAB-radio og internett-radio, men jeg har en bil til der det er nødvendig med en adapter, opplyser han.

Trygve Magnus Slagsvold Vedum (Sp) minner om at Sp foreslo å utsette avviklingen av FM-sendingene, noe som ikke fikk flertall i Stortinget.

– Dessverre nådde vi ikke fram med en utsettelse. Når det gjelder meg selv og DAB-innføringen, har jeg forberedt meg altfor lite. Kona mi har bil med DAB-radio, mens jeg selv har kun FM-radio. Jeg kan jo høre på radiosendingene via mobilt bredbånd, da, sier Vedum.

SVs Karin Andersen var forhindret fra å svare på Østlendingens DAB-spørsmål tirsdag og onsdag.

Kommentarer til denne saken