20-åringen fra Kongsvinger signerte nylig en fabrikkavtale med tsjekkiske Skoda. Den gjør ham til Norges eneste fabrikkfører på rallyfronten i øyeblikket.

Nå er Veiby og kartleser Stig Rune Skjærmoen på plass på New Zealand for å kjøre første runde av FIA Asian-Pacific Rally Championship (APRC). Målet er å bruke de seks rundene som venter til å kjøre hjem fabrikkmesterskapet for den tsjekkiske bilgiganten.

– Jeg merker at jeg har noen ekstra sommerfugler i magen foran debuten, og jeg vet ærlig talt ikke helt hva som venter meg. Jeg kjenner ingen av konkurrentene, og det er vanskelig å si noe om hvor bra tempo de har. Derfor blir det spennende å se hvilket nivå de ligger på, sier Veiby.

Selvtillit

Muligheten hos Skoda dukket opp som følge av gode prestasjoner i rallysirkuset.

Selv om Veiby er spent på hva som venter ham nå, står han på ingen måter med lua i hånda foran det første av seks løp i APRC.

– Jeg har god selvtillit etter det jeg har prestert i vinter, og jeg vet at jeg har et bra tempo inne. Likevel er det ikke lett å forberede seg til et løp jeg vet så lite om, sier han.

Vil snuse på pallplass

Rally of Whangarei på New Zealand blir første smak av det nye livet som fabrikkfører. Løpet består av totalt 16 fartsprøver, og starter med to såkalte publikumsetapper fredag.

I mesterskapet vil nordmannen utgjøre et tobilsteam sammen med indiske Gaurav Gill.

– Jeg blir skuffet om jeg ikke er med og snuser på en pallplass. Men det viktigste blir likevel å holde oss på veien og fullføre løpet, sier Veiby foran debuten.