(Glåmdalen)

Etterforskningen etter ransforsøket ved et gårdsbruk på Finsrud fortsetter med stor styrke i dag.

Mannen i 70-åra, som ble utsatt for massiv vold av flere gjerningsmenn ikledd finlandshetter, ligger fortsatt på sykehus.

– Han fikk bruddskader og sårskader flere steder på kroppen. Vi har snakket fornærmede, men tilstanden har gjort det vanskelig. Vi er ikke ferdige med å avhøre ham, sier politiadvokat Ellen Malmberg til Glåmdalen.

Mannen ble overfalt i hjemmet sitt natt til onsdag, og ble funnet av sønnen morgenen etter. Da hadde han ligget fastbundet i flere timer.

– Vet dere om gjerningsmennene hadde våpen?

– Det kan jeg ikke kommentere, sier Malmberg.

Politiet opplever stort engasjement fra publikum, og har fått inn en god del tips.

– De heteste tipsene handler om to biler som er observert i området. Det dreier seg om en hvit kassebil med utenlandske skilter, og en mørk Mercedes-Benz. Det er uvisst om sistnevnte er norsk eller utenlandsk, sier Malmberg.

Politiet gikk torsdag formiddag ut med en pressemelding for å be publikum om flere tips angående de to aktuelle bilene.

– Vi er veldig interesserte i flere tips. Alle observasjoner av den type biler både i dagene før og etter er viktige for oss, presiserer politiet, som kan nås på tipstelefon 905 17 710 eller telefon 02 800.

Krimtekniker jobbet på stedet onsdag for å sikre spor. Avtrykk av DNA er sendt inn til analyse, men det vil ifølge Malmberg ta en god stund før resultatene kommer.

– Vi jobber nå med innhenting av teledata, og vi avhører personer som kan ha opplysninger. Jeg vet også at etterforskerne har tatt kontakt med butikker og bensinstasjoner for å innhente film fra overvåkingskameraer. Dette slettes ofte fort, så vi må være raske, forteller politiadvokat Ellen Malmberg.

Det kan også være aktuelt å be om bilder fra grensekameraene i området, men her må det innhentes tillatelse. Politiet tar nå en vurdering på om dette skal gjøres.

Se video fra åstedet:

Video: Ole-Johnny Myhrvold (foto) og Lars Fogelstrand (redigering)

Torsdag kveld melder politiet at de i dag har mottatt endel tips, fra hele landet, på bilene det ønskes opplysninger om.

– Vi ønsker flere opplysninger fra publikum og vi fortsetter å arbeidet utover kvelden, heter det i meldingen.