Ranet skjedde like etter klokken 22 tirsdag kveld – og ble utført av to personer. En mann med bopæl i Elverum ble tatt av politiet og siktet for ranet onsdag formiddag.

Politiet leter fortsatt etter den andre ranspersonen, trolig en kvinne.

Flere møter

Ledelsen ved Esso Bankhjørnet ønsker ikke å kommentere ranet. Både eier og flere ansatte stilte opp etter ranet tirsdag kveld. I dag, onsdag,  har flere sentrale innen Esso-systemet, hatt møter med den lokale ledelsen og de ansatte i Elverum.

Faste rutiner

Ved ran har Norgesgruppen som kjøpte opp Esso-stasjonene i fjor, faste rutiner. Derfor er det Ingrid Solberg Gundersen som uttaler seg til media.

– Den kvinnelige ansatte blir rutinemessig fulgt opp, ikke minst av den lokale ledelsen, sier Solberg Gundersen.

Hun opplyser at det heldigvis skjer få ran ved selskapets bensinstasjoner.

– Vi har faste rutiner og gode prosedyrer ved ran. I tillegg holder vi øvelser for å stå best rustet og kunne avverge farlige situasjoner, sier hun.

Lite kontanter i omløp

Solberg Gundersen opplyser at kiosker ved bensinstasjoner har lite kontanter i omløp. – Som i andre bransjer betaler folk først og fremst med kort, sier hun.

Mange av de ansatte som var innom Esso Bankhjørnet var opptatt av ranet og ransofferet. Politiet opplyste ransnatten at det etter forholdene sto bra til med ransofferet.

ALT OM SAKEN: