Like etter at butikken åpnet i Trysil sentrum skal to mørkkledde menn med luer har tatt seg inn i butikken og startet ranet.

En ansatt i bedriften skal ha blitt tapet fast og slått under ranet, opplyser operasjonsleder Trond Sulen til Østlendingen.

- Vedkommende skal ikke ha blitt alvorlig skadet, men dette er en svært brutal framgangsmåte, sier Sulen.

Det er foreløpig ikke opplyst at det ble brukt våpen under ranet.

Svensk politi er varslet

Det er ikke kjent hvor store verdier de to mennene har fått med seg, men de to skal ha fått med seg både smykker og penger fra stedet.

Politiet har foreløpig vært sparsomme med opplysninger i saken, først og fremst fordi de vet lite om hvordan og hvor ranerne tok vegen etter ranet.

Rutinemessig er det satt opp ekstra vakthold på grenseovergangene mot Sverige og svensk politi i Värmland er varslet.

- Fluktrutene fra Trysil er mange, men vi har store ressurser ute, sier Sulen.

LES OGSÅ: Ranet Esso med knivlignende gjenstand

Kriminalteknikkere med full åstedundersøkelse

Politiadvokat Henning Klauseie i Innlandet Politidistrikt forteller til Østlendingen at politiet har satt inn store ressurser for å finne de to ranerne.

– Vi har alle tilgjengelige ressurser på denne saken. Vi har bistand fra mannskaper fra både Elverum, Nord-Østerdal og UP. Disse mannskapene er nå igang med avhør, rundspørringer og bilkontroller, sier Klauseie.

Onsdag formiddag satt den ansatte som ble utsatt for ranet i avhør.

– Vi har noen foreløpige beskrivelser fra den ansatte og en nabobutikk. Utover det har det vært få observasjoner å støtte seg på foreløpig, sier Klauseie.

Politiadvokaten håper likevel at det kan å være personer i Trysil sentrum onsdag morgen som har sett noe, men som foreløpig ikke har meldt seg.

– Ranet skal ha gått veldig fort for seg. Derfor er også observasjonene vage og det er observert få detaljer. Vi har haller ingen informasjon om hvor de har tatt vegen etter at de gikk ut av butikken, sier Klauseie.

Han ser det uansett som rimelig sansynlig at ranerna har forlatt nærområdet.

Onsdag formiddag var også kriminalteknikere på åstedet.

– Disse har foretatt en fullstendig åstedsundersøkelse, og har søkt etter DNA, fingeravtrykk og fottøyavtrykk, sier Klauseie til Østlendingen.

Politiet ber om tips

Ifølge Sulen skal mennene ha hatt en østeuropeisk aksent. Klauseie modererer denne opplysningen noe.

– Det er oppfattet som utenlandsk og trolig østeuropeisk aksent, men det kan også være tilgjort, sier advokaten.

Gullsmedbutikken er trolig ikke videoovervåket, men politier sjekker nå flere andre kamera rundt omkring i Trysil sentrum, for å se om noen av disse kan ha fanget opp ranerne.

Politiet ønsker derfor nå tips i saken og ber om publikums hjelp.

De som har opplysninger i saken bes ta kontakt med politiet på nummer 02800.

Butikken utsatt for fjerde gang

Gullsmedbutikken som ble ranet, har vært offer for tyverier tre ganger tidligere. To ganger i 2010, da den første gangen var et mislykket innbruddsforsøk, mens de andre gangen fikk med gullsmykker for flere hundre tusen kroner.

I 2012 ble også butikken offer for et innbrudd, da tyvene tok seg inn i forretningen om natten gjennom en leilighet over gullsmeden. Tyvene fikk den gangen med seg små mengder tyvegods.