Dagen før ranet fanget et overvåkingskamera opp en mannsperson politiet setter i forbindelse med ranet av gullsmedforretningen.

Overvåkningskameraet som fanget opp mannen, er plassert ved Uno X-stasjonen sør i Innbygda. Videoen herfra viser en mørkkledd mann som går forbi kameraet to ganger.

Har ikke meldt seg

Lensmann i Trysil, Sondre Grønstad, opplyser overfor Østlendingen at de ikke har noen holdepunkter for å si at det er raneren som er fanget på film, men de kan ikke utelukke dette.

Politiet mistenker at personen bedrev rekognosering rundt gullsmedforretningen i forkant av ranet.

– Det er for tidlig å si om dette faktisk er en av gjerningsmennene, men vedkommende har så langt ikke meldt seg for politiet, sier Grønstad.

Ø-TV: Se overvåkningsbildene fra Uno X-stasjonen øverst i saken!

Kartlegger mannens bevegelser

Mannen ble første gang etterlyst mandag kveld, gjennom TV 2-programmet «Åsted Norge».

Politiet oppfordrer nå mannen på bildet til å melde seg for politiet. De ønsker også tips fra publikum, dersom de vet hvem mannen er eller har informasjon om hans bevegelser i Trysil i forkant av og etter ranet av Gullhjørnet onsdag morgen.

Etter ranet rømte ranerne trolig landet i denne bilen, en champagnefarget Kia Carens, årsmodell rundt år 2000.

Gullsmedranet i Trysil

Tidslinje 01.03.16:

Kia Carens:

Inn til bygda (nordover): kl. 08:46 – ut av bygda (sørover) 09:28

Kia Optima:

Inn til bygda (nordover): kl. 08:49 – ut av bygda kl. 08:56

Inn til bygda (nordover): kl. 08:59 – ut av bygda kl. 09:02

Mann inn til bygda: kl. 09:11 – ut av bygda kl. 09:18

Inn til bygda (nordover): kl. 09:21 – ut av bygda kl. 09:23

De flyktet til Sverige, hvor de kjørte av vegen.

– Bilen havnet i grøfta ved Rörbäcksnäs ved 10-tiden, samme dag som ranet ble utført. Det er en kjøretur på 35–40 minutter mellom Trysil og stedet hvor ranerne kjørte av vegen. Alt tyder på at de rømte landet umiddelbart etterpå, sier Grønstad til Østlendingen.

Ingen nye tips i saken

Til tross for at politiet gikk ut med informasjon om ranet på TV 2 mandag kveld, har de så langt ikke fått inn nye tips i saken.

– Vi jobber fortsatt med å samle informasjon, blant annet ved å se igjennom overvåkingsbilder fra Trysil ransdagen. Det er ikke mange slike kameraer, men vi jobber nå med å kartlegge ranernes bevegelser i forkant og etter ranet. Det blir blant annet spennende å se om undersøkelsene våre resulterer i DNA-treff og identifisering av gjerningsmennene, sier lensmann Grønstad.

– Dere har sikret DNA-spor fra ranerne?

– Det er det for tidlig å si, men basert på de funnene vi har gjort i saken, håper vi at det kan være spor å sikre etter ranerne, sier Grønstad.