Klærne ranerne hadde på seg ble onsdag ettermiddag funnet under ei gran der mennene kjørte av vegen etter ranet i Trysil.

– Ifølge våre opplysninger skal ranerne ha kjørt av vegen like ved Rörbäcksnäs i Sverige. Der ble de hjulpet opp på vegen igjen av noen svensker, men disse stusset over at mennene åpenbart drev å gjemte noe under et grantre like i nærheten, opplyser politiadvokat, Henning Klauseie til Østlendingen.

Da de svenske "hjelperne" ble oppmerksomme på ranet av Gullhjørnet i Trysil koble de den mistenksomme oppførselen umiddelbart sammen med ranet.

LES OGSÅ: Etterlyser denne bilen etter det brutale gullsmedranet

Fant klærne under ei gran

Norsk politi rykket umiddelbart ut til Rörbäcksnäs og fant det som høyst sannsynlig er ransklærne under grantreet svenskene hadde påvist.

– Dette er helt åpenbart en svært interessant funn for oss. Klærne er nå sendt til kriminaltekniske undersøkelser, og vi vurderer fortløpende å gå ut med bilder av disse klærne, sier Klauseie.

Svenskene som ufrivillig bisto ranerne i å komme seg videre innover i Sverige er avhørt av politiet, og Klauseie beskriver deres observasjoner som interessante.

Disse har jo da sett og pratet med ranerne over en lengre periode.

– Vi jobber nå med å sette denne informasjonen opp mot andre observasjoner i saken, og vil derfor ikke gå ut med så mye i forhold til disse observasjonene, sier politiadvokaten.

BAKGRUNN: Gullsmed brutalt ranet i Trysil

Her er den sannsynlig fluktruten

Utforkjøringen i Rörbäcksnäs tyder på at ranerne har kjørt direkte mot Sverige etter ranet. Tidspunktet for denne sammenfaller med tiden som skal være brukt fra Innbygda i Trysil.

Ranerne har trolig kjørt rett ut på gamlevegen mot Nybergsund, og videre på riksveg 25 mot Østby.

Noen kilometer før tollstasjonen på Østby har de trolig sving av på fylkesveg 569 og kjørt denne lille grenseovergangen til Sverige. Ranerne har trolig bevisst unngått de største grenseovergangene – ved Lutnæs på riksveg 26 og øst for Østby på rv. 25.

Hvor ranerne tok vegen etter at de ble hjulpet opp på vegen igjen ved Rörbäcksnäs er ukjent for politiet.

Alternativet for ranerne, som trolig ville lenger inn i Sverige, er da enten nordover mot svenskenes riksveg 66 og Tandådalen vest for Sälen eller sørøstover på en mindre veg som også kommer ut på riksveg 66 i Torgås.

Derfra er det sannsynlig at ranerne har kjørt videre sørover i Sverige.

 

Brutalt ran

Det var onsdag morgen at to mørkkledde menn tok seg inn i butikken Gullhjørnet i Trysil sentrum. Inne i gullsmedbutikken slo de ned og bandt den kvinnelige ansatte som var alene på jobb.

Ranet beskrives som brutalt og store politistyrker ble satt inn i jakten på ranerne.

Onsdag kveld gikk politiet også ut med etterlysningen av en bil – en champagnefarget Kia Carens.

Denne ble observert i Trysil tirsdagens før ranet, noe som gjør politiet sikre på at det har vært en form for spaning på butikken i dagen(e) før ranet.

– Det er en svært observant publikummer som ikke fikk nummerskiltet på Kia'en til å stemme overens med modellen. Da han sjekket dette viste det seg at skiltene tilhørte en Opel, forklarer Klauseie.

Opelen skiltene tilhørte har i flere dager stått forlatt like øst for Myklegard i Løten.

– Har politiet fått inn noen flere tips etter at dere gikk ut med bilde av bilen?

– Vi har fått noen flere opplysninger om bilen i aksen Myklegard – Trysil, sier han.