HamKam kom til Raufoss med en klar plan om å ligge lavt og hindre Raufoss overganger. Det klarte de også i første omgang. Raufoss hadde et klart initiativ i kampen, men manglet den siste kvaliteten til å spille seg til store sjanser mot et disiplinert og defensivt HamKam-lag.

Marius Alm hadde den eneste noenlunde gode målsjansen før pause da han headet et innlegg utenfor. HamKam hadde to skudd på mål. Uten at de skapte problemer for Ole Kristian Lauvli i Raufoss-målet i en kjedelig og lite underholdende første omgang.

Raufoss var det beste laget, men slet med å hente fram de siste gode pasningene, bevegelsene og sette nok trykk inne i HamKams overbefolkede 16-meter.

I andre omgang klarte Raufoss å lokke HamKam litt høyere i banen og drøye 12 minutter ut i omgangen fikk Raufoss endelig en overgangsmulighet. Den tok de godt vare på. Oskar Løken kom i stor far ned til dødlinja, slo en perfekt pasning til Mathias Belli Moldskred som scoret med et hardt skudd i lengste hjørne. Da ble kampen langt mer åpen. HamKam måtte flyttet laget høyere i banen, og grep tak i kampen. En blokkering i siste liten av Stian Simenstad hindret Jonas Enkerud å utlikne. Belli Moldskred kunne økt til 2–0 på et knallhardt skudd, men keeper reddet. Like etter sviktet Raufoss i det defensive arbeidet, ble helt utspilt og Enkerud utliknet etter godt HamKam-spill.

Dette ga stor energi inn i HamKam-laget. De grønne og hvite var tøffere i duellene, vant dueller og Raufoss klarte ikke å produsere målsjanser det siste kvarteret. Sju minutter før slutt ble et frispark klarert rett ut til Kristian Lønstad Onsrud. Den tidligere Raufoss-spilleren traff godt og ballen snek seg inn i hjørnet bak Lauvli i Raufoss-målet. Dermed fikk HamKam revansje etter fire tap på rad for Raufoss, mens den poengfattige høstsesongen fortsetter for Raufoss.