Gå til sidens hovedinnhold

Redaktøren i Alvdal midt i væla og Tynsetingen blir også redaktør i Folldalsportalen

Alvdal midt i væla og Tynsetingen utvider samarbeidet med Folldalsportalen. Fra fredag er ansvarlig redaktør i Alvdal midt i væla og Tynsetingen, Liv Maren Mæhre Vold, også konstituert redaktør i Folldalsportalen.

Det skriver styreleder Ivar Thoresen i Alvdal midt i væla AS i en pressemelding.

Samarbeidet i lengre tid

Alvdal Midt i væla/Tynsetingen og Folldalsportalen har i lengre tid samarbeidet om felles bruk av journalist, og utveksling av redaksjonelt stoff. Nå får de tre superlokale nettavisene også felles redaktør.

– Nettavisene er begge superlokale, og en ser helt klart «stordriftsfordeler» med samordning av journalister og noe artikkelstoff som er felles for avisene og bygdene. Nå når redaktøren for Folldalsportalen har sagt opp sin stilling, er det naturlig å videreutvikle samarbeidet, også når det gjelder redaktør, sier styreleder Leif Vingelen i Folldalsportalen.

Han mener små forhold gir lite rom for mange stillinger i hver nettavis, og understreker at Folldalsportalen fortsatt skal være tett på folldølene, og med lokale eiere som i dag.

– Infotek AS eier Folldalsportalen og vil fortsette virksomheten i sine nåværende lokaler i Gruveveien. Prosessen er enstemmig vedtatt i styret, understreker Vingelen. De tre nettavisene har det siste året delt på Lars Vingelsgård som journalist.

Ydmyk til jobben

Den nye redaktøren gleder seg også til å gå løs på et nytt område med nyhetsdekning av store og små saker som er viktige for innbyggerne.

– Det er med aller største ydmykhet jeg går inn i rollen som konstituert redaktør for Folldalsportalen. Den er tross alt like gammel som meg sjøl, og den jobben som er lagt ned gjennom åra har jeg stor respekt for, sier Liv Maren Mæhre Vold, som ble ansatt som ansvarlig redaktør i Alvdal Midt i væla og Tynsetingen i desember i fjor. Hun er spent på å bli bedre kjent med folldølene, hva de snakker om, bryr seg om, og driver med.

– Den aller viktigste jobben er å formidle gode saker om det som rører seg i bygda, med rom for både store og små stemmer. Det er enormt mye som skjer i Folldal, og de gode historiene lurer over alt, sier Mæhre Vold, og håper folldølene også hjelper til på veien.

– Jeg er helt åpen på at jeg kommer til å trenge drahjelp fra leserne, næringslivet, politikerne og lag og foreninger for å skape et best mulig produkt. Det er de som kan si hva de vil lese om og hva som er viktig for dem, understreker redaktøren.

Utvikler samarbeidet

Felles ansvarlig redaktør er et nytt steg i et samarbeid som over tid har utviklet seg mellom Alvdal midt i væla/Tynsetingen og Folldalsportalen. Delt journalist og utveksling av relevante artikler mellom de tre nettavisene har allerede vært gjennomført en god stund.

Styreleder Leif Vingelen i Folldalsportalens eier Infotek AS og styreleder Ivar Thoresen i Alvdal midt i væla AS forteller at de to selskapene har en løpende dialog rundt videre utvikling av samarbeidet i tida framover, på en måte som kan gagne alle de tre superlokale nettavisene og styrke deres respektive posisjoner i sine primærmarkeder.

Kommentarer til denne saken