Redningsaksjon etter pause sørget for storseier

FYRTE LØS: Simen Holand Pettersen viste fram sin fryktede skuddarm ved flere anledninger mot Fjellhammer.

FYRTE LØS: Simen Holand Pettersen viste fram sin fryktede skuddarm ved flere anledninger mot Fjellhammer. Foto:

(Elverum-Fjellhammer 30-22) Etter å ha levert en første omgang langt under pari, reiste Elverum-mannskapet seg etter hvilen. Helt i front, Elverums bakerste mann: Emil Kheri Imsgard.

DEL

Fjellhammer kom fra en sensasjonsseier mot Kolstad i første serierunde, og var tydelig ute etter å bevise at det ikke var nybegynnerflaks.

For mot Elverum gikk de grønnkledde unggutta respektløst og disiplinert til verks, mens Elverum-stjernene på sin side gjorde juniorfeil som helt enkelt ikke bør forekomme fra spillere øverst på lønningslista i Norges best betalte eliteseriestall.

Og det var spesielt overtallsspillet som var under enhver kritikk i første halvdel av første omgang.

Overtallsspill under pari

Som ventet måtte Fjellhammer tåle en del utvisninger som en konsekvens av at de ganske enkelt blir hengende litt bakpå mot et bedre lag, men da må også overtallet utnyttes bedre.

Bortelaget hadde pådratt seg tre tominuttere før det var spilt et kvarter, men i stedet for å bruke de seks minuttene på å stikke fra gjestene, ble hjemmelaget for hete på grøten både i pasningsspillet og ved å ta for tidlige og ikke minst for dårlige skudd.

Dermed slapp Kristian Bliznacs menn å komme bakpå, og bet seg i stedet fast i kampen lenger enn strengt tatt nødvendig.

Lagene fulgte hverandre mer eller mindre som skygger til det var spilt et kvarter, da Christopher "Totte" Hedberg sendte Elverum i ledelsen 7-6.

Holand Pettersen fyrte løs

Etter dette bedret kampbildet seg noe, ikke minst takket være Simen Holand Pettersen som kom inn og sendte avgårde et par skudd man egentlig burde ha våpentillatelse for å avfyre.

Da det var spilt 20 minutter var Elverum foran med to: 9-7.

Hjemmelaget festet et litt bedre grep om kampen de siste 10 minuttene av første omgang, og både Thomas Solstad og Tobias Grøndahl viste at de ikke hadde noen intensjoner om å gå på en smell mot de nyopprykkede gjestene.

Simen Schønningsen sto også fram som servitør i denne perioden.

19-åring ville vise seg

Men én som virkelig har tenkt å bevise at alder ikke trenger å å være mer enn et tall, er Fjellhammers 19 år gamle keeper, Marcus Støen Fredriksen.

Han matchet Emil Kheri Imsgard i antall redninger de første 30 minuttene, og vartet også opp med en herlig dobbelredning på skudd signert henholdsvis Thomas Solstad og William Nilsen-Nygaard på tampen av omgangen.

Begge målvaktene avverget sju mål i første omgang.

Til pause sto det for øvrig 15-13, etter at Tobias Grøndahl scoret like før dommeren blåste før hvilen.

En hvil feide til side all tvil

Hva Børge Lund sa til sine menn i garderoben vites ikke, men uansett fikk det umiddelbar effekt.

For det Elverum-laget som kom tilbake på banen, var langt hvassere enn det som forlot parketten noen minutter tidligere.

Fra å bomme på det meste, satt endelig skuddene fra Dominik Mathé der de skulle, og så fulgte både Christopher Hedberg og Niclas Fingren opp med et par kjappe scoringer.

Før det var spilt 10 minutter etter pause var Elverum plutselig foran med seks.

Og en slik luke tetter nærmest ingen i Terningen Arena.

Ei heller Fjellhammer.

Hvilte flere

Det sier også mye om mannskapet Børge Lund disponerer, at spillere som Josef Pujol, Alexander Blonz, Thorsten Fries og Rasmus Boysen så hele kampen fra tilskuerplass.

Elverum-treneren hadde med andre ord mer å spa på med, skulle det bli nødvendig.

Men det ble det aldri.

Utover i omgangen kunne Elverum tillate seg å leke mer med gjestene, og viste også tidvis hva som bor i årets utgave.

Vanvittig avslutning av Kheri Imsgard

Og rett skal være rett: om Fjellhammer-keeperen skal ha hederlig omtale for sine første 30 minutter, skal Emil Kheri Imsgaard ha all mulig ros for sin 2. omgang.

Ikke mindre enn tre ganger stoppet han Fjellhammers forsøk fra sju meter, og han dro også fram flere godt kvalifiserte redninger - blant annet en voldsom dobbeltredning bare minutter før slutt.

Til slutt noterte han seg for en redningsprosent på over 50 prosent!

Og det er godt å ta med seg.

For én ting er helt sikkert. Én god omgang kommer antakelig ikke til å holde mot Kolstad, og definitivt ikke mot Porto.

Men to poeng er to poeng, og ganger man det med to kamper - blir man stående med fire.

Det er full pott. Mer kan man vel egentlig ikke be om.

Kampen endte til slutt 30-22, etter at blant andre Tobias Grøndahl og Christopher Hedberg utnyttet Kheri Imsgards redningsaksjon til fulle.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken