Hans Børli flyr av sted med Norwegian

HALEHELT: Hans Børli er flyselskapet Norwegians nye halehelt. (Foto: Norwegian)

HALEHELT: Hans Børli er flyselskapet Norwegians nye halehelt. (Foto: Norwegian)

Hans Børli skrev jordnær poesi, men nå har hedmarksdikteren også blitt høytflygende – som flyselskapet Norwegians nye halehelt.

DEL

Også Norwegian bidrar til Børli-jubileet ved å la et bilde av dikteren pryde halen på selskapets nyeste fly.

– I år er det 100 år siden den folkekjære lyrikeren Hans Børli ble født. Nå har skogens dikter blitt Norwegians nyeste halehelt.Norwegians splitter nye Boeing 737 MAX 8 flyr nå med hedmarkingen Hans Børli (1918–1989) på halen. Det var tidligere finansminister og nå fylkesmann i Hedmark, Sigbjørn Johnsen, som foreslo den norske lyrikeren som halehelt hos Norwegian. Han har ved mange anledninger trukket fram Hans Børlis forfatterskap, også fra Stortingets talerstol, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Pressemeldingen inneholder også en hilsen fra Sigbjørn Johnsen til den nye halehelten:

Nå kan du reise verden rundt, Hans – med fly.
Og mye lenger enn du for med Tjæreborg til Kanariøyene.
Du har likevel reist lenger enn de fleste i ditt dikterunivers.
Fra de lave maurstiene blant brukne strå på landjorda
til stjernehimmelens uendelige hvelving over menneskene.

– Vi er glade for at Hans Børli blir halehelt på Norwegians nye fly. Det blir litt symbolsk, vi opplever at Børli har nådd nye høyder i løpet av jubileumsåret. Nå tar Børli virkelig av, sier Randi Heggland Strøm, prosjektleder for Hans Børli-jubileet. 

– Vi i Norwegian gratulerer så mye med 100-årsjubileet og er glade for at vi kan bidra til markeringen. Det er veldig hyggelig at Sigbjørn Johnsen har engasjert seg og foreslått Hans Børli som halehelt, uttaler Norwegian-sjef Bjørn Kjos i pressemeldingen.
 

Artikkeltags