Norwegian opp 13,7 prosent etter nye oppkjøpsrykter

Investorer posisjonerer seg angivelig for et mulig bud på Norwegian fra British Airways-eier IAG eller tyske Lufthansa.

Investorer posisjonerer seg angivelig for et mulig bud på Norwegian fra British Airways-eier IAG eller tyske Lufthansa. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Norwegian-aksjen økte med hele13,7 prosent torsdag etter at en spansk avis meldte om et mulig nytt oppkjøpsforsøk fra enten IAG eller Lufthansa.

DEL

Det var den spanske avisen Expansion som omtalte nye rykter om et mulig oppkjøp av selskapet. Avisen siterer «markedskilder» på at investorer nå posisjonerer seg på mulighetene for et mulig bud fra British Airways-eier IAG eller tyske Lufthansa, skriver E24.

Avisen skriver videre at IAGs manøvreringsrom er begrenset, ettersom britisk verdipapirlovgivning hindrer IAG å gjøre et nytt oppkjøpsforsøk før det er gått seks måneder.

– Vi har ingen kommentar, sier informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til E24 om artikkelen i den spanske avisen.

IAG er et spansk-britisk konsern og avisen Expansion har tidligere omtalt flere sider av IAGs oppkjøpsforsøk på Norwegian i fjor. IAG kjøpte først en aksjepost i Norwegian og kunngjorde i april at de ønsket å kjøpe selskapet.

I januar i år varslet imidlertid IAG at de droppet oppkjøpsforsøket og at de skulle selge aksjeposten sin. Dermed vil «oppkjøpskarantenen» IAG har på Norwegian under britisk lov utløpe i slutten av juli.

Norwegians aksjekurs er mer enn halvert så langt i år, til tross for torsdagens oppgang.

Artikkeltags