Trysil fikk skryt av statsministeren for sin helårssatsing

FIKK SKRYT: Trysil fikk skryt for sin helårssatsing av statsminister Erna Solber under NHO Reiselivs årskonferanse i Oslo tirsdag.

FIKK SKRYT: Trysil fikk skryt for sin helårssatsing av statsminister Erna Solber under NHO Reiselivs årskonferanse i Oslo tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På årskonferansen til NHO Reiseliv trakk statsminister Erna Solberg tirsdag fram Trysil som et eksempel på hvordan langvarig satsing kan skape gode helårsdestinasjoner.

DEL

– Trysil har lenge vært et trekkplaster i vintersesongen, men har i flere år satset stort på å utvikle gode reiselivsprodukter også resten av året. Trysil Bike Arena, som er et spleiselag mellom offentlige og private aktører, har blitt en sykkeldestinasjon, sa statsministeren i sin tale under konferansen.

– Trysil opplever økt trafikk om sommeren og høsten. Dette har gitt ringvirkninger. Næringsaktører som overnatting, aktivitetsbedrifter, handel og restaurant opplever økt omsetning, og etterspørselen etter fritidsbolig og bolig har økt, sa Erna Solberg videre.

Dette er naturligvis som musikk i ørene til Trysils turistsjef Gudrun Sanaker Lohne.

– Det er kjempegøy! Vi blir selvsagt stolte når statsministeren trekker Trysil fram som et godt eksempel på hva slags resultater langvarig, hard jobbing kan gi, og det er bra at statsministeren og regjeringen setter reiselivet i fokus, sier hun.

– Kan Destinasjon Trysil bruke statsministerens tale i markedsføringen av Trysil som turistdestinasjon?

– Det er nok mest anerkjennelse, men samtidig er også det viktig. Det betyr mye for oss å høre at vi blir trukket fram i en slik viktig sammenheng, sier hun.

I sin tale sa Erna Solberg også at Trysil er et av de første reisemål i Norge og Europa som er tildelt «Merket for bærekraftig reisemål», og at de i 2017 ble kåret til årets innovative reiselivsbedrift.

NHO Reiselivs årskonferanse ble avholdt på det nye Clarion Hotel The Hub i Oslo mandag og tirsdag.

Artikkeltags