Det bekrefter klubben selv i en pressemelding lørdag kveld.

– Vi har hatt en ekstremt krevende sesongstart og har erkjent at vi har behov for å styrke trenerteamet. Derfor er vi veldig godt fornøyd med å ha fått på plass en kapasitet som Kjetil, sier daglig leder John Anders Rise i en uttalelse.

– Vi mener han er rett mann til å lede spillergruppa og trenerteamet oppover både på tabellen og fotballmessig. Vi vet at Kjetil trives aller best under press og mener han er perfekt for jobben i HamKam akkurat nå, tilføyer han.

På rett kjøl

HamKam er tabelljumbo i 1. divisjon etter ni spilte kamper. Fredag ble det 2-2 borte mot Åsane etter at laget for sjette gang i år mistet poeng med et baklengsmål på overtid.

Rekdal har signert en avtale som strekker seg ut inneværende sesong. Han leder sin første trening med Briskeby-klubben søndag.

– Dette var en utfordring som var naturlig for meg å ta da henvendelsen kom. Jeg bor rett i nærheten og har en sønn i klubben fra før, og jeg synes det er ille å se tradisjonsklubben HamKam slite som de gjør i år, sier Rekdal.

– Jeg sa ja til jobben hvor målet naturligvis er å få HamKam tilbake på rett kjøl, legger trenerprofilen til.

Teamet klart

Han får blant annet med seg Geir Frigård som assistent og Rolf Høgmo som keepertrener i teamet.

Rekdals første kamp som Kamma-trener blir mot Grorud hjemme mandag.

Den erfarne treneren har tidligere hatt det sportslige ansvaret i Start, Vålerenga, Lierse, Kaiserslautern og Aalesund. Den siste tiden har han jobbet som fotballekspert i Eurosport.

(©NTB)