Gå til sidens hovedinnhold

Rena-ungdom tente lys for klimaet: – Vil ikke sitte og se på at staten tar fra oss vår framtid

Artikkelen er over 1 år gammel

Ungdom i Åmot, som i resten av landet, tente mandag kveld lys for klimaet og for å støtte klimasøksmålet.

Norske miljøorganisasjoner saksøkte staten i 2016 for brudd på Grunnlovens paragraf 112, den såkalte miljøparagrafen, som skal sikre oss retten til et levelig miljø. Saken gikk i Oslo tingrett høsten 2017. Tirsdag denne uka startet ankesaken i Borgarting lagmannsrett. Det er bakgrunnen for at det mandag kveld var lystenning over hele landet, også på Rena, for å vise støtte til klimasøksmålet.

– Vi er kjempefornøyd. I minus 10 grader kom det drøyt 20 personer og tente lys. Det var både barnehagebarn og besteforeldre. Vi holdt appell, sang sammen, spiste boller og drakk kakao, sier Anna Gjems French, leder i Åmot Natur og Ungdom.

Det var hun som holdt appellen, og hun sa blant annet at miljøorganisasjonene saksøker staten fordi det ikke er greit at kortsiktig profitt verdsettes høyere enn barn og unges framtid.

– Vi vil ikke sitte og se på staten ta fra oss vår framtid rett foran øynene våre. Nå vil staten bore etter olje lenger nord enn noen gang før, i et av verdens best bevarte, men også mest sårbare naturområder, Barentshavet. Fisk, fugl og ikke minst vår framtid vil stå i fare om de vinner fram med dette, sa hun.

Kommentarer til denne saken