Gå til sidens hovedinnhold

Resett: – Vi er blokkert av Googles annonsetjeneste

Artikkelen er over 2 år gammel

Alle annonser via Google forsvant tirsdag fra Resett. Ifølge nettstedet selv opplyser Google at de har blitt blokkert.

– Det fremgår av en epost fra Google at vi har blitt blokkert fra AdSense. Som våre lesere vil være klar over, har det den siste tiden foregått en aggressiv kampanje på sosiale medier for å få annonsører til å stoppe annonseringen på Resett, heter det på nettstedet.

Ifølge Medier24 opplyser Google i en epost at selskapet vil holde tilbake betalingene til Resett, samt at penger de har tjent på annonsører, vil bli refundert til annonsørene.

Kampanje

Flere store annonsører svartelistet i forrige uke Resett etter en kampanje på Twitter. Flere politikere, blant dem statssekretær Sveinung Rotevatn (V), støttet kampanjen. Resett-redaktør Helge Lurås kalte det «sabotasje».

Ifølge nettstedet Kampanje mener Google at Resett har brutt regelverket til AdSense, som sier at det ikke er lov til å oppfordre leserne til å klikke på annonser fra Google.

– Brøt ikke regelverket

– Vi mener vi ikke brøt regelverket. Oppfordringen har vært at leserne skulle handle hos annonsørene, ikke bare klikke på annonser, sier Helge Lurås til Kampanje.

– Vi tar kontakt med Google for å prøve å komme til enighet, men ser også på andre annonseplattformer som et alternativ. Utestengelsen fra Google er alvorlig, men noe vi har tatt høyde for at kunne skje. Det er våre lojale lesere som vil være basis for Resetts overlevelse fremover, skriver redaktøren i en epost til Medier24.

NTB har ikke lyktes i å få noen kommentar fra Google, som står bak reklametjenesten AdSense.

Les også

Bilforhandler Sulland blir truet med boikott: – De dere kaller rasister, er faktisk bilkjøperne deres

 

Kommentarer til denne saken