Respektløst på puben

HÅPLØST: Pubeier Odd Arne Ørbakk i Elverum ber folk oppføre seg.

HÅPLØST: Pubeier Odd Arne Ørbakk i Elverum ber folk oppføre seg.

DEL

LEDER
I tre måneder har vi savnet muligheten til å møte andre til en prat over et glass eller et godt måltid. Friheten til bare å «stikke ut en tur». I tre måneder har alle de som lever av å gi oss slike tilbud lidd store økonomiske tap og hatt bekymringer for hva framtida vil føre med seg. I tre måneder har vi vært lojale mot alle restriksjoner og anbefalinger for å hindre spredning av koronaviruset. I det siste er vi blitt belønnet med enkelte lempninger av restriksjonene, akkurat nå har myndighetene kontroll og kan åpne opp på enkelte områder.

Etter 64 dager kunne pubvert Odd Arne Ørbakk på Brødr. Stensby's i Elverum og andre utesteder i kommunen endelig åpne kranene igjen og ønske gjestene velkommen. Selvfølgelig med forbehold om at strenge smittevernregler blir fulgt. Ingen henging i baren, men bare servering ved bordene og med trygg avstand, for eksempel. Regler som kommuneoverlegen har gitt, regler som beskytter oss mot spredning av det dødelige viruset.

Det er bare trist å registrere at stadig flere av pubgjestene ikke respekterer reglene.

Da er det bare trist å regsitrere at stadig flere av pubgjestene ikke respekterer reglene og at gjester faktisk skjeller ut de som er satt til å passe på. Ørbakk forteller at mange gir blaffen i restriksjonene og reagerer med sinne når overtramp blir påpekt. Kommuneoverlegen i Elverum kommune, Jon Iver Fougner, er også bekymret. Han har mottatt flere bekymringsmeldinger om farefulle situasjoner etter at utestedene fikk åpne opp igjen. Både pubeieren og kommuneoverlegen sier at stengning er det eneste alternativet dersom vi ikke klarer å oppføre oss ansvarlig og følge reglene. Det vil i tilfelle være en gedigen fadese. Å sette utestedenes økonomi, vår alles frihet og helse på spill på en slik måte, er respektløst og skamfullt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags