(Hamar Dagblad)

36-åringen overtok Garage etter at grunnlegger Teodor Gubberud solgte av det originale spisestedet, som er lokalisert i en parkeringskjeller i Vangsvegen, vis-à-vis puben Irish Man.

Mer Chi-signatur

Her møtes gjestene av trange, dunkle lokaler og en innredning som består av paller og grove bord.

Menyen er begrenset og både mat og kjøkken er rustikk, men siden Gubberud startet opp har det gått for å være et av byens mest spennende spisesteder.

Nå tar den nye eieren, Fredrik Chi, litt mer risiko:

– Vi har kjørt trygt i starten, med søkelys på Teodors mat, for å bli kjent med kjøkkenet og kundene. Nå bytter vi litt på menyen og forsøker oss også på noe eget, i tillegg til at vi holder på noen av kjenningene som folk setter pris på. Etter hvert blir det nok mer og min signatur på maten, varsler Chi.

– Mange var bekymret for at det skulle bli for store forandringer, men jeg skal ikke skremme bort stamgjestene. Alle har rett til god mat som ikke koster skjorta. Med den husleia jeg har her så kan jeg holde prisene nede, og ikke pakke inn husleien i maten som mange andre steder i Hamar er tvunget til å gjøre. En stor fordel for meg.

– Hva var motivasjonen din for å overta Garage?

– Det var et naturlig steg videre i min karriere, endelig å få meg mitt eget sted. Jeg har vært kjøkkensjef på flere steder i Hamar, og det var på tiden å realisere en drøm som jeg har hatt siden jeg var liten. Så dukket denne unike muligheten opp.

Hjalp søsteren

Chi snakker svensk og røper at han opprinnelig kommer fra Nässjø. I Sverige jobbet han med mat på båt i det svenske sjøforsvaret og han har vært restaurantsjef i Växjö. '

Han flyttet Hamar i 2004 da søsteren Sandra skulle starte opp restauranten Hot & Spicy.

– Jeg skulle hjelpe henne i en måned, men en måned ble til fem måneder. Og, du vet, å ha søsteren sin som sjef fungerer «så där». Så jeg søkte meg til Stallgården, sier Chi og ler.

Før Chi overtok Garage var han kjøkkensjef på Basarene. Tidligere har han også vært innom Victoriahaven.

– Jeg var også kantineleder på Sparebanken Hedmark for å prøve dagjobbing. Det var mindre gøy, for jeg hadde jobbet i restaurantbransjen i 12 år og for meg er det å ha fri på kvelden og i helgen noe fremmed. Å kose seg hjemme i helgene har jeg aldri forstått noe av. Min helg har vært mandager, sier Chi og ler.

– En gang hadde jeg fri på 17. mai og da gikk jeg rundt og tittet inn i restaurantene og så folk som var på jobb. «Tenk så deilig det hadde vært å jobbe i dag», tenkte jeg.

– Blir ikke rik

– Hvor ønsker du å ta Garage på sikt?

– Jeg lager meg ikke noen store ambisjoner. Det viktigste for meg er å leve, ha det godt på jobb og gjøre det jeg vil. Garage-lokalene er begrenset når det kommer til plass, så de helt store vyene kan jeg ikke tillate meg å ha.

– Man blir ikke rik av denne bransjen, og det er heller ikke målsettingen. Jeg tjener penger på noe jeg elsker å gjøre, så jeg klarer ikke helt å se på dette som en jobb.

– Hva er det som er din mat, som du liker å lage og spise personlig?

– Det er mange som spør meg det spørsmålet. Jeg har ingen favoritter. Det kommer an å humøret. I en periode kan jeg lage mye asiatisk, noen ganger blir det Midtøsten og andre ganger klassisk fransk.

– Når alt kommer til alt så har store smaker alltid vært min greie.