– Vi ønsker å bygge et større miljø og få til noe for barn og unge, sier Kristian Stensåsen. Han er én av om lag 40 aktive syklister i klubben som nå kaller seg Løten CK.

– Sykkel er ikke bare for oss som er i 40-årskrisa, tilføyer Stian Olufsen, selv 38-årig småbarnsfar og ivrig mosjonist på to hjul.

– Vi ønsker å bidra til mer aktivitet, bedre samarbeid og større grupper. Det er et mål også å få flere engasjerte damer med i miljøet, sier Ingrid Aas.

De tre er nøkkelpersoner i sykkelgruppa, som er en del av Nordbygda/Løten Ski. Tirsdag 23. august drar klubben i gang sykkelskole for barn i alderen fem til ti år. Fra uka etter blir det også ungdomstrening, begge deler lavterskeltilbud som skal gi mye moro uten store kostnader for deltakerne.

Trygg på sykkel

Trygg Trafikk og flere lokale bedrifter stiller opp som sponsorer for den nye sykkelskolen.

– Det har bare vært positivt, mange har engasjert seg, så vi har trua på at dette blir bra, sier Kristian Stensåsen.

Sykkelskolen blir fire tirsdager i høst, og planen er en ny runde til våren. Innholdet blir mye lek og moro, men det handler også om ferdigheter og det å bli trygg på sykkelen.

– Det eneste kravet er at de klarer å sykle sjøl på to hjul, sier Stian Osufsen, som blir ansvarlig for det nye tilbudet. Han håper flere foreldre stiller opp, enten med eller uten sykkel.

Håper på full fræs

For de voksne er det allerede et etablert sykkelmiljø, som møtes til felles treningsturer, ofte med deltakere også fra Hamar, Ottestad og Elverum.

– Vi er gjerne 10–15 som deltar på søndagstreningene, forteller Stensåsen. Han er spent på hvordan tilbudet om sykkelskole og ungdomstrening blir tatt imot.

– Vi håper jo at det blir full fræs!

Løtenhallen er oppmøtested, og ildsjelene i Løten CK lover å legge til rette for gode opplevelser og mestring.

– Det blir veldig gøy å se om vi klarer å få til et miljø for de yngste. Jeg tror vi er på god veg, sier Stian Osufsen.