Det hele startet litt famlende, nærmest som en nødløsning for å underholde gjestene på Nordbygdafestivalen på Furasaga, sommeren 1993.

– Det var vel noen som fant ut at i stedet for å leie inn dårlig underholdning så kunne de lage det sjøl, sier Per Bekkevold.

Enkelt og amatørmessig ble det, men likevel ikke så dårlig, mener Arild Søby, som var en av initiativtakerne.

Blant publikum var det ei som ga klar beskjed: – Dette må dere aldri slutte med!

Mange roller

Dermed fortsatte de, først på Furasaga, men fra det tredje året i Løten kino, der den glade gjengen av amatører har spilt seg inn i hjertene til et stort og trofast publikum; ikke bare fra Løten, men fra nabobygdene og andre kanter av landet, med deltakelse i NM i revy på Høylandet som høydepunkter.

– Nå synes jeg det er ganske proft, sier Arild Søby, som selv har hatt mange roller i Nordbygdarevyen, både som skuespiller og i kulissene, der det også gjøres en stor jobb.

I år skal han stå på scena igjen, sammen med andre veteraner og noen med kortere fartstid i revyen.

Trump kommer

Jubileumsforestillingen heter «Bygdesnadder 25» og blir en tradisjonell nummerrevy. Noen tilbakeblikk blir det, men det meste er nytt og aktuelt.

Plakaten røper at noen kommer til å miste hodet og at blod vil flyte, og ryktene om at den amerikanske presidenten er ventet til Løten kino, er ikke «fake news».

Løtens undergang får selvsagt sitt eget nummer, og det dukker opp flere kjente figurer.

– Vendela og Petter kommer, også, sier Siv Tove Engebakken Edvardsen, som er tilbake etter et hvileår fra revyen.

For visst kan det være intenst å drive med lokalrevy, der det meste er selvgjort, fra tekster til kostymer og servering.

– Det begynner i september, alt dreier seg om revyen. Det er veldig sosialt og mye moro, sier Per Bekkevold.

På det meste har Nordbygdarevyen levert ti strake forestillinger i kinoen. I år blir det sju, slik det har vært de siste årene.

Premiere er 10. november, billettsalget er i gang, og ny instruktør av året er Arild Halvorsen.

LES OGSÅ: Øver til jubileumsrevy med nye og gamle godbiter