Kvikne songlag fylte to nesten fulle samfunnshus med revyen "Rusk og rask- kast eller gjenbruk" i helga. Revyen som inneholdt en blanding av sketsjer og sanger ga publikum et godt utvalg av fine melodier med velskrevne tekster.

LES OGSÅ: – En enorm interesse for e-bjellene

Sterke følelser og mye latter

Til stor latter og til slutt stående applaus tok songlaget for seg alt fra gourmetkokk og barnehageonkel Pål og SNOs kamp mot FYSAK-poster i kvikneskogen til sosiale medier og mulla Krekar. Men det er Tynset kommune som får flest spark fra revygjengen og som blir omtalt i nesten annethvert nummer, noe som ikke er så rart etter de siste årenes kamp for å beholde Enan. Mange har meninger om Enansaken, men det er ingen tvil om at kviknedølene har kjempet en hard kamp for bygda si. Og at kampen har vært samlende kommer tydelig fram i nest siste nummer hvor rådmann og helsesjef kommer for å kaste gamlingene ut fra Enan.

– De ville ha oss ut fra Enan, men vi sa nei nei nei, synger Anne Lise Fossum som beboer på Enan og treffer følelsesmessig godt hos publikum.

I tillegg får vi se en Bersvend Salbu som ivrer for skinke framfor mer praktiske behov.

– Vi skal ta en skinke for Tynset, en skinke før helse, en skinke før veg, synger han, han også i Anne Lise Fossums skikkelse.

Monica Flaa Sørensen som nåværende ordfører Merete Myhre Moen håper et fortsatt åpent Enan sikre kraftpenger.

- Tusen takk for kraftpengene vi ønsker oss mange flere, synger hun.

Bildeserie

Mulla Krekar og Tynset kommune får kjørt seg

 

Underliv og sosiale medier

Som i alle revyer med respekt for seg selv er vi også innom underlivet, her med en lokal vri. I denne revyen er det damene som får den æren. Monica Flaa Sørensen har innsett at hun kan bruke Find my sheep på underlivet til husbonden, da med en støtfunksjon som kan brukes ved ureglementær aktivitet. Margrethe Lie har oppdaget den videreutviklete "Find my clit" til stor fornøyelse.

LES OGSÅ: Ber Tynset kommune reversere planene om omlegging ved Enan

Revyen tar også for seg nasjonale og større saker. Arnold Fossum gjør en god mulla Krekar.

– I Norge har jeg det bra. Herfra skal jeg aldri dra, synger han.

Noen spark vendes også mot sosiale medier, med selvopptatte bloggere og en sketsj om å måtte velge mellom smarttelefon eller virkelige venner.