Fem ryttere kom samlet i bakkene ned mot målområdet på Sjusjøen Langrennsarena. Kjell Arild Lierhagen skled i den siste svinger og veltet fra en mulig seier. Han ble likevel nummer fem med tiden 1,41,26 og var 22 sekunder bak tetgruppa i mål.

Lierhagen vant klasse M 45–49 med hele tre minutter foran Terje Bjerkreheim fra Håland. Distansen var 55 kilometer.


– Det var litt surt å kjøre av like før mål, men det viktigste er at formen er god. Kommende torsdag skal jeg være med i Offroad Finmark (se red.anm.). Det er et 300 kilometer langt terrengritt på Finnmarksvidda, forteller Kjell Arild Lierhagen til RB-sporten.

Ledet med 20 sekunder

Eliteklassen i Sjusjørittet samlet utøvere i norgestoppen. De fleste var langt yngre enn Lierhagen fra Brumunddal. Lørdagens bestemann, Vidar Mehl fra Gjøvik, er 26 år. Både han og sølvvinner Lars-Ove Thoresen hadde mer enn nok med å henge på Lierhagen, som dro hardt de første tre milene.


– Kjell Arild er absolutt en tøffing. Han er veldig kjøresterk på flatene og gir absolutt alt, sier Vidar Mehl til RB-sporten.


Kjell Arild Lierhagen ledet rittet med 20 sekunder ved Melsjøen, men ble etter hvert innhentet da løypa ble mer teknisk krevende.

Men Lierhagen hadde ingen problemer med å være en del av tetgruppa nesten helt inn.

I sitt livs form

– Jeg føler at jeg er i mitt livs form. Når man trener nok er det fullt mulig for en 46 år gammel bestefar og tukte unggutta, sier Lierhagen og ler.


– Dessuten har jeg jo trent hardt nesten hele livet, legger han til.


– Hvor mye trener du?


– Det varierer veldig, men alt fra 17 til 50 timer i uka.


Han regner med at alle treningstimene kommer godt med i Off Road Finmark. Han og kollega Steffen Repshus kjører for seier.


– Rekorden er på 19 timer. Vi håper å sykle på 17! Startskuddet smeller torsdag kveld klokken 18.00, sier Lierhagen.

Høiby vant

Mange lokale ryttere presterte veldig bra på Sjusjøen. Bjørn Høiby (Brumunddal sykleklubb) vant klasse M55-59 i suveren stil. Birken-veteranen fra Gaupen tråkket distansen på 1,47,19 og vant med over seks minutter.


Klubbkollega Geir Nysveen ble nummer to i M 40–44 med sterke tiden 1,42,43. Prestasjonen holdt til 2. plass, 22 sekunder bak Bjørn Erik Tokerud fra Gjøvik.


Berit Gjelten (NTNUI) vant kvinneklassen med tiden 1,54,47.

Liv Rindal Strømmen fra Brøttum ble beste lokale kvinne med 2,18, 21.