Det ble et svært spesielt TV-øyeblikk da Kari med Celebral parese tok seg til toppen av Snøhetta etter 31 dagers tur fra Femundsmarka.

– Jeg hadde ikke flere lommetørklær igjen. Det var så sterkt å se at deltakerne klarte å komme seg til topps. Jeg er helt målløs over det Kari og de andre har vist de siste ukene, og jeg var helt matt etter programmet søndag, sier Hilde Gjermundshaug Pedersen.

Viser hva som er mulig

For vår tidligere langrennsstjerne, med flere internasjonale titler i bagasjen, sier at hennes egne prestasjoner blekner mot det hun har sett av deltakerne i «Ingen grenser.»

– Jeg er så imponert. Hele turen med avslutning opp den steinura. Det skulle ikke vært mulig, og enda klarer alle å komme seg til toppen. Nei, det jeg presterte kan ikke sammenlignes i hele tatt mot dette. De viste en enorm vilje for å nå målet sitt. Dette kan veldig mange lære mye av. Ett urolig program. Jeg har fulgt hvert minutt. Det er synd det er slutt, men mange har lært mye av å se dette, mener Hilde GP.

– Yes, jeg klarte det!!!

Kari Sangro Olestad sjøl var utrolig glad for å nå målet sitt. Hun kom seg til toppen av Snøhetta etter 30 dager i regn, sol og vind.

– Jeg hadde hele vegen tatt en dag av gangen, og klarte ikke å glede meg helt selv om vi kom stadig nærmere målet. Men da jeg sto på toppen av Snøhetta og tok på varden, gikk det bare opp for meg. Yes, jeg klarte det!!! Det prikket i hele kroppen, jeg var totalt utslitt og så vanvittig glad for at jeg sto der. Det var en enorm stor seier, den største i livet hittil! fortalte en glad Kari til Side2 søndag kveld.

Så lenge jeg ikke hadde gitt meg tidligere, kunne jeg ikke gi meg der.

Turleder Lars Monsen hadde gitt gruppa klar beskjed om at de siste dagene ville bli de aller verste. Stigningen startet med at gruppa bestemte seg for å la rullestolene bli igjen. Det ville bli for tungt å dra dem opp steinura og til toppen på 2286 meter over havet. Kari og de andre ville ta beina fatt alene, og det ble både kravling, hopping og hinking på krykker oppover de bratte fjellsidene. Kari merket at kroppen holdt på å si stopp, og ble dårlig. Men hun bet tennene sammen.

– Så lenge jeg ikke hadde gitt meg tidligere så kunne jeg bare ikke gi meg der. Jeg var jo så nære målet – så jo toppen, sier Kari om den siste tøffe etappen.

TV-publikum fulgte Kari siste meter mot topp i åndeløs spenning.

Enorm oppmerksomhet

Kari har opplevde enorm oppmerksomhet de siste ukene.

Hun har vært på forsiden av alle store aviser i Norge ukeblader. Hun er omtalt på sosiale medier og hun troner øverst på «Kremtoppen.no» med ny stemmerekord. En nettside hvor nettbrukere stemmer fram sine favoritter for øyblikket. På topp er Kari foran damer som Therese Johaug, Tone Damli Aaberge, kronprinsesse Mette-Marit for å nevnte noen.

– Sprøtt å gå til topps på ei slik liste. Nesten litt surrealistisk – men utrolig gøy. Etter at serien startet for drøye 5 uker siden er det snudd litt opp ned på hverdagen min. Jeg kan ikke bevege meg utendørs uten at noen smiler litt ekstra eller sier hei Kari.

På Facebook ble pågangen så stor at hun opprettet en offisiell Facebook-side Siden samler nå snart 4500 personer.

– Det strømmer inn sms’er, meldinger på Facebook og mail og brev. Har mistet litt oversikten over hvor mange mail og meldinger jeg har fått, men godt over 1000 kan jeg nok tenke meg. Og alt er bare positive tilbakemeldinger, meldte Kari allerede før den store finalen søndag.

Det strømmet på med nye meldinger etter den utrolige finalen søndag også.