I løpet av et drøyt halvår har hun fått i gang et lavterskel trimtilbud i Brumunddal.

– Det begynte at jeg leste om Jan Ellefsen fra Moss som hadde startet ei trimgruppe han kalte Tjukkasgjengen. Jeg ble heltent på dette på grunn av det enkle konseptet, forteller hun når RB kommer med julegleden.

«Vi går hver dag klokka 18.00 og møtes på parkeringsplassen ved Sveum.»
Frøydis Viddal
Tjukkasmamma

– Av forskjellige grunner har jeg vært ute av arbeidslivet og trengte å holde meg i bevegelse og kunne jeg i tillegg få med meg flere er det helt ypperlig.
Hun forteller å være med i Tjukkasgjengen er gratis.

– Vi går hver dag klokka 18.00 og møtes på parkeringsplassen ved Sveum. Den fantastiske turvegen langs Brumunda er ypperlig til vårt bruk, sier hun og forteller at om lag 150 mennesker er med.

Ikke alle hver gang, men når det passer for hver enkelt. Det er som er så greit med Tjukkas Gjengen, sier hun.

Samhandlingsreformen

– Nå som samhandlingsreformen med kortene liggetid på sykehusene er det viktigere enn noen gang at vi tar ansvar for egen kropp og prøver å trene litt ut fra de mulighetene hver enkelt av oss har, fortsetter Frøydis.

Derfor har hun tatt initiative til å utbedre turvegen langs Brumunda. Både Lions, Rotary og kommunen har hun skrevet brev til.

– Lions og Rotary er svært positive, mens kommunen ikke har midler til å bidra i denne omgang, men det var ingen uvilje å spore, sier hun.

Benker langs Brumunda

– Tenk om vi kunne komme så langt at vi kunne få satt ut benker langs turvegen, slik at de som er med og går kunne sette seg delmål ved å orke å gå stadig lengre. Dette hadde vært fantastisk, sier tjukkasmammaen entusiastisk.

Kaffe og svele

Frøydis ere opprinnelig sunnmøring og da Tjukkasgjengen hadde holdt på et halvt års tid var det jubileum kaffe og den sunnmørske nasjonalretten svele.

– I Tjukkasgjengen er vi ikke opptatt av annet å komme oss ut å gå en tur. Det som begynte som et tilbud til de med litt overvekt har nå utviklet til gi plass til alle som har lyst, sier hun og legger til at de har med folk i rullestol, på krykker og med gåstoler.

– Det viktigste for oss er å kunne gi et tilbud som kan komme absolutt alle til gode, sier Frøydis Viddal, den siste som får juleglede fra Ringsaker Blad i år.