Gå til sidens hovedinnhold

Debuterer som forfatter 14. august

Artikkelen er over 12 år gammel

I januar vant nesningen Helene Guåker tekstkonkurransen til litteraturtidsskriftet "Stemmer". Som følge av det debuterer hun nå som forfatter.

Jeanette Sandbæk Hland62 34 77 20

jeanette.sandbek.halandringsaker-blad.no

14. august lanseres "Signaler". Det er en samling med tekster fra ti forfattere som utgis av Cappelen Damm. Helene Guåker står bak seks av tekstene.
– Dette er stort for meg, og et viktig springbrett som forfatter. Det må jo bety at jeg gjør noe riktig. Nå er jeg endelig ordentlig i gang, utbryter hun.

Høyt nivå

Mange kjente forfattere har debutert i "Signaler", og nivået i år skal være veldig bra.
– Mine tekster er veldig forskjellige. Noen er hentet fra reisem, mens andre er skrevet mens jeg gikk på forfatterstudiet i Bø. Jeg har hatt to opplesninger i Kristiansand, der to av foreleserne mine fra universitetet var for å høre på. Responsen fra dem var veldig bra, sier Guåker.

Snart roman

Helene jobber også med sin første roman, som hun håper blir utgitt i løpet av de neste to årene.
– Foreleserne mine har sammenlignet meg med store forfattere og er stolte over hva jeg har fått til. Det betyr utrolig mye for meg. Jeg var på møte med foreleggeren i mai, og siden har jeg utvidet romanen med 34 sider. Nå er det ikke lenger tvil om at den kommer ut. Jeg trenger bare litt mer kjøtt på beina, sier Guåker.

Forfatter på heltid?

Til jul blir Helene ferdig med sin bachelorgrad i nordisk litteratur. Det neste halvåret håper hun å kunne bruke på skriving.
– Jeg har søkt litt stipender, og håper det går i orden, sier hun.
Nå for tiden jobber hun som frilansjournalist, og ser på det som en viktig avveksling.
– Jeg er inne i en spennende tid, og gleder meg veldig til lanseringsfesten. Der får jeg møte de andre forfatterne, og det blir opplesning. Familien blir med for å støtte meg, for jeg kommer nok til å bli litt nervøs, sier hun med et smil

Kommentarer til denne saken