– Jeg må bare innse at folk ikke er interessert i å dra til fjells på dansefest mer, sier arrangør Erik Lindstad på Låven Bar. Dette blir tredje året på rad med underskudd. – Været svikter for tredje år på rad. Folk er knapt interessert i å dra til fjells i det hele tatt. Lokalbefolkningen i Nordre Ringsaker møter fram, og ære være dem for det. Men hyttefolket holder seg hjemme eller på hytta, sier Erik Lindstad. Den evige optimisten på Låven Bar hørtes både sliten og trist ut på telefonen i går ettermiddag.

Ingen ting hjalp
Det hjalp ikke at Sogns danseorkester gjorde sitt beste fredag kveld. Bare 170 publikummere, inkludert gratispassasjerer, var ikke mange nok til å dekke utgiftene Erik Lindstad har. Blide og entusiastiske vakter og andre medarbeidere hjalp heller ikke.
Anne Nørdsti
Lørdag kom selveste dansebanddronningen Anne Nørdsti. Hun pleier å lokke masse publikum. Denne gangen klarte heller ikke hun å blåse regnbygene vekk og lokke folk til fjells i tilstrekkelig antall. Hun sang for 370 betalende.
Det svingende bandet Vagabond trakk heller ikke mer enn 165 betalende for en ukes tid siden. – Det holder ikke, fastslår Erik Lindstad. Han står alene igjen med tapet.
Tenkeboksen neste
– Nå må jeg gå i tenkeboksen og bli der en stund. Jeg kan ikke fortsette å tape store summer flere år på rad, sier arrangør Erik Lindstad. Han får mye ros for at han prøver å trekke folk til Sjusjøen sommerstid, men ros gir ikke salt i maten. Nå teller han på knappene.
Håper på Pihl
– Jeg mener fremdeles at Sjusjøen trenger et spenstig sommerarrangement for på profilere hyttegrenda. Jeg har en fremdeles tanke om at vi kan flytte arrangementet nærmere vannet, til “Kyrkjebøplassen”. Denne ideen har jeg allerede luftet for daglig leder i Pihl AS. Jeg kan i hvert fall ikke fortsette alene. Vi må finne en annen form på arrangementet om jeg skal våge å være med på dette seinere. Hadde vi bare hatt en fast scene, med veg, toaletter og vann. Dette nytter ikke å leie inn infrastruktur som hvert år. Det blir for dyrt og tungvint når vi knapt kommer til med lastebil når vi skal rigge telt og scene, sukker Erik Lindstad.