I fjorårets renn var det mye vind og lite snø som gjorde at det en stund var mulighet for at rennet ikke kunne gjennomføres. i år var det ingen tvil om noe. Masse snø og trikkeskinner i løypa gjorde at alle var godt fornøyde etter løpet.
– De tilbakemeldingene vi har fått er utelukkende positive. Alle løperne er godt fornøyde både med rennet og at det har kommet ett tilbud så tidlig i sesongen, forteller rennleder Lisbeth Syljuberget.
Hovedinntekten til skigruppa
Med 354 deltagere som hver har betalt startkontigent er det lett å si at dette er mye penger for skigruppa til Brøttum IL. Syljuberget legger heller ikke skjul på hva dette betyr.
– Dette kommer til å være hovedinntekten til skigruppa i årene fremover. Dette skirennet har kommet for å bli og vi skal videreutvikle det for å kunne ta imot enda flere løpere i årene fremover., sier hun.
Fra i fjor til i år har det vært en økning på over 100 løpere. Det forteller at det er ett potensiale for et skirenn i romjula.
Mange hytteeiere
På startstreken stilte mange lokale løpere, men også veldig mange som har hytte på Sjusjøen og som ønsker å gå et renn i ferien.
– Vi har 88 etteranmeldte før start i dag. Det viser at det er mange hytteeiere som ønsker å gå renn. Tilbakemeldingene fra løperne går veldig på at det at dette er det første rennet i sesongen og at det er en perfekt måte å starte sesongen på.
Skryt fra kretsen
Også teknisk delegat fra skikretsen hadde bare lovord å gi til arrangementskomiteen.
– Vi har fått skryt fra kretsen på gjennomføringen av dagen. Det er mange som er i sving under rennet. Vi har 50-60 frivillige i sving som har stått på i hele dag. Bare det å ta imot 88 etteranmeldinger krever mye jobb, men alle er fornøyd. Kort sagt kan du si at dette har vært en perfekt dag, avslutter Syljuberget.
God gjennomkjøring
Også blant de løperne RB snakket med var det bare lovord om arrangementet.
– Dette var et kjemperenn. Det er helt perfekte forhold og løypa er helt super for å få en gjennomkjøring, forteller Geir Ludvik Aasen Ouren.
Han ledet løpet lenge, men måtte til slutt se seg slått av Tommy Åsen.
– Det var litt vind på vei ut som gjorde at det ble slitsomt å ligge i tet. Dette er en løype med mye staking, men det er også en del bakker som gjør at det er mulig å gå på litt. Jeg gikk jevnt ut til midtfjell og prøvde å trøkke til litt opp der. Jeg ble overrasket over at jeg klarte å skape luke opp der. De andre kom innpå igjen etter midtfjell og da klarte jeg ikke å få luke igjen. Inn mot mål ble Tommy Åsen for sterk, forklarer han.
Spesialinviterte gjester
Før årets renn ble fjorårsvinnerne spesielt invitert til årets renn. Ola Vigen Hattestad som vant herreklassen er for tiden i mellom-europa for å gå Tour de Ski og var dermed ikke å finne på startstreken. Det var imidlertid vinner av dameklassen Sandra Hansson. Hun stilte til start som soleklar favoritt i dameklassen. Det overrasket derfor mange at det var Maiken Kaspersen Falla som kom først i mål blant damene. Etter målgang kunne teamet til Hansson fortelle at hun hadde brutt etter en drøy mil og blitt sendt på sykehus. Det har i skrivende stund ikke lykkes RB å få kontakt med hverken Hansson eller manageren hennes.