Dala var ikke levnet store sjansene borte mot et opprykksjagene Vålerenga i tidenes første seriekamp, for et lag fra Ringsaker i 1. divisjon innebandy.

(M) aller første målet

Vålerenga startet kampen særdeles dominant, og kun en meget opplagt Magnus Skulstad i Dala-buret holdt brumunddølene inne i kampen.
Etter åpningen tok faktisk Dala-gutta over kampen og sjokkerte Vålerenga. Vålerenga-trener Erik Rudsli sa til Ringsaker Blad:
– Jeg er imponert over nivået til Brumunddal, med tanke på at de er nyopprykket.
Tidenes første mål for et lag fra Ringsaker ble satt inn av Magnus Maller. Samme mann var en notorisk måljeger i 2. divisjon.
– Tempoet her er noe annet enn vi er vant til, men jeg ble alt annet enn skremt, smiler Maller etter serieåpningen, som rystet Vålerenga hjemme i deres egen lekestue.
Også tomålsscorer Jonas Castellanos smilte godt etter serieåpningen.
– Nivået var lettere å ta enn jeg trodde det skulle være, så det blir garantert gøy denne sesongen, smiler Castellanos.


Smiler i bussen hjem


Etter utligningen av Maller, og i store deler av andre periode, styrte Dala kampen, men de ble hardt straffet for feil. Med tilvenning av nivået og tempoet vil Brumunddal rimelig sikkert slå godt ifra seg i årets serie. Noe kasteball blir de garantert ikke.
 – Dette syns jeg er en veldig bra gjennomført match. Så jeg er veldig godt fornøyd. At vi blir hardt straffet, var vi klar over før kampen. Jeg er imponert over gutta som står opp og gjør en god jobb. Det blir nok god stemning i bussen på vegen hjem, smiler Dala sin spillende-trener, Christian Andersen.
Neste oppgjør for Dala er kommende søndag i Fagerlundhallen mot et annet antatt topplag, Nor 92.
– Vi skal jo møte disse lagene uansett, så det er like greit å bli ferdig med dem, avslutter Andersen.

 

Kampfakta