Feirer jul i campingvogna

Anne-Lise og Thor Ødegård fra Moelv feirer hele jula i ekteparets campingvogn i Brumunddal. Juletreet kom på plass allerede onsdag kveld. (Foto: Ole Ludvig Rosenborg).

Anne-Lise og Thor Ødegård fra Moelv feirer hele jula i ekteparets campingvogn i Brumunddal. Juletreet kom på plass allerede onsdag kveld. (Foto: Ole Ludvig Rosenborg).

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

I fjor valgte Anne-Lise og Thor Ødegård å feire jul i ekteparets campingvogn i Brumunddal. Det ga mersmak, og om noen timer er de igjen klare for å innta julemiddagen i litt spesielle omgivelser.

DEL

Ekteparet Ødegård har hatt campingvogn på ulike plasser siden 1986, og stortrives med campinglivet. Da Anne-Lise og Thor flyttet vogna fra Stavern til Mjøsa Ferie og Fritid i Brumunddal for to år siden, ble det enda flere døgn i vogna. I fjor fikk de lyst til å feire jul i sitt andre hjem.

En flott opplevelse

– Vi har ingen unger å tenke på, bare ei lita bikkja, og fikk lyst til å prøve noen nytt. Det ble en skikkelig flott opplevelse å feire jul i campingvogna, sier 61-årige Thor Ødegård.
Han og kona Anne-Lise ankom Mjøsa Ferie og Fritid ved 16-tiden i går. I bagasjen hadde de blant annet julegaver samt mat og drikke for hele jula.
– Vi trenger neppe å dra på handletur. Hvis vi likevel må, blir det en liten tur til Brumunddal, forklarer Thor.
– Når drar dere hjem til Moelv?
– Det skjer ikke før Anne-Lise skal på jobb 4. januar, svarer Moelv-mannen.

Juletre i forteltet

Anne-Lise er 53 år og jobber for NAV i Moelv. Thor er uføretrygdet. Begge gleder seg til å feire jul campingvogna. Allerede onsdag kveld dro de til Brumunddal for å pynte juletre.
Den flotte busken er plassert i forteltet til campingvogna. Ekteparet Ødegård er alene om å ferie julekvelden på plassen i Brumunddal.
– Blir det ikke stille?
– Jo, det er helt riktig. Men vi liker at det er stille og godt.
– Men savner dere ikke å ferie jul hjemme i stua i Moelv?
– Nei da. Vi har en fin stue her i campingvogna. Den er åtte meter lang og vi har det godt og varmt. Det er som å feire jul hjemme, svarer ekteparet.

Mye besøk

Anne-Lise og Thor spiser julemiddagen rundt klokken 17.00. Ribbe, pølse og karamellpudding står på menyen. I glassene velger ekteparet øl og vin. Et par timer seinere er det gaveutdeling, kaffe og kaker.
– Er dere alene hele jula?
– Nei, det er vi ikke. Vi har mye besøk fra familie og venner, og de første kommer 1. juledag.
– Hva sier familien om at dere velger å feire hele jula i campingvogn?
– De synes det bare er fint.
– Dere skal være på campingplassen fram til 4. januar. Hva fyller dere tiden med?
– Vi slapper av, tar det med ro og koser oss. Vi har det kjempefint.

Åpen hele året

Ekteparet Ødegård har altså hatt campingvogn siden 1986. De første 15 årene holdt de til på Elstad Camping i Ringebu. Deretter flyttet de vogna til Stavern.
– Det var flott på Stavern, men vi synes det ble for langt å kjøre. For to år siden valgte vi å flytte vogna til den nye campingplassen i Brumunddal.
– Hvorfor så nært Moelv?
– Hovedsakelig fordi Mjøsa Ferie og Fritid er åpen hele året. Veldig mange campingplasser stenger i september-oktober. I tillegg er det en flott plass.
– Er det mange fra Ringsaker som har campingvogn i Brumunddal?
– Ja, det er nok ganske mange.

Til Syden i februar

Anne-Lise og Thor må betale 14.000 kroner i året for å ha vogna stående på campingplassen i Brumunddal. Strømmen kommer i tillegg.
– Det er en del penger, men vi kan bruke vogna hele året. Slik sett er ikke summen grei, sier ekteparet.
De benytter campingvogna så ofte de kan, men bruker ikke opp hele ferien sin ved mjøskanten. I februar hvert år reiser Anne-Lise og Thor til Puerto Rico på Gran Canaria. Anne-Lise sliter med leddgikt og har godt av sol og varme.
– Vi har vært der åtte vintre på rad. Det er kjempefint i Syden også, avslutter ekteparet.

Artikkeltags