Jeanette Sandbæk Håland62 34 77 04

jeanette.sandbek.halandringsaker-blad.no

Begge har blir engasjert av FAU ved de respektive skolene. Fana til Gaupen er ferdig, mens Tove Stang Karlsen har igjen litt å montere på den som skal tilhøre Nes barneskole.
– Det ble utlyst en tegnekonkurranse for elevene. Inspirasjonen min er hentet fra tre av tegningene vi fikk inn, sier Stang Karlsen.
Til sammen kom det inn rundt 20 bidrag. Ingen av dem skilte seg klart ut, da flere inneholdt viktige elementer.

Sterke farger

Tove ville det skulle se ut som om barna selv hadde laget fanen. For å lage sommerfugler, blomster og mennesker har hun derfor kopiert barnas tegninger til overhead.
– Teknikken jeg bruker har jeg utviklet selv. For å gjenskape barnas fargeleggingseffekt maler jeg rett på stoffet, klipper ut former og monterer det hele sammen.
Noen detaljer gjenstår, men til den store dagen skal alt være klart.
– Det blir spesielt å se den i 17. mai- toget. Jeg håper folk liker fana. Særlig ungene har store forventninger, sier Stang Karlsen.

Erfaren

I tillegg til å jobbe litt som kunst og håndverkslærer på Fagernes skole jobber Tove med å holde kurs i blant annet quilting og lappeteknikk. Hun syr også selv.
– Jeg er med i Brukshåndverk i Hedmark, og skal ha en utstilling med dem fra 5. juni og utover. Jeg har med andre ord nok å henge fingrene i etter nasjonaldagen, sier hun leende.

Gaupe i lin

Når det gjelder Gaupen skole er fana selvsagt inspirert av skolens navn. Martha Roterud har designet ei gaupe som går igjen både på fana og elevenes t-skjorter.
– Jeg har brukt lin, og stort sett sydd med håndsøm.
Roterud sto ganske fritt i hvordan fana skulle utformes. Det har resultert i et flott resultat av god kvalitet.
– Det meste av detaljer er gjennomtenkt. Eksempelvis er det fire ulike bakgrunner. De står for hver av skolekretsene som er samlet her, sier Roterud.

Godkjent av elevene

På baksiden av fana har hun laget spor.
– Gaupa setter igjen spor etter seg, men det gjør også dere, sa Roterud til de elevene som fikk se fana tirsdag.
Det var tydelig at hun fikk mer en godkjent når det gjelder resultatet. Det gikk et stønn gjennom klasserommet da fana ble vist fram, og ungene hadde gode tilbakemeldinger å komme med, noe som gledet Roterud. Hun har brukt mange timer siden før påske og fram til nå for å bli ferdig.
– Dette er ikke den første fana jeg har laget, men det har vært både utfordrende og morsomt, sier Roterud.