Cornelius har spilt vårsesongen på Dala G16 og 4. divisjonslaget.

Oppdaget på kretslaget

Bencsik er en særdeles målrettet ung herremann, og gutten bruker stort sett all sin tid på fotball.
– Jeg bruker veldig mye tid på trening, og har nok mer egentrening enn fellestreninger. Trene gjør jeg alle dager, og noen ganger flere ganger om dagen, smiler unggutten.
Bencsik forteller videre at han og noen kompiser hadde planlagt å søke seg til NTG (Norges Toppidretts Gymnas journ anm.). Den er delt i to deler, hvor Stabæk tilhører den ene delen.
– Stabæk fikk vite at jeg hadde søkt meg dit. I en kretskamp så de meg, og da ble de interessert i å ha meg, smiler stortalentet.

Rett opp i juniorstallen

Bencsik er tross sin unge alder tatt rett opp i juniorstallen, og reiser kommende helg for å flytte til Jar. Der blir han boende alene i tre uker, før kompisen Håkon Øverby flytter sammen med Bencsik. Jevngamle Håkon skal spille på guttelaget til Stabæk fra høsten.
– Det er klart jeg er litt spent på å bo alene for første gang, smiler Cornelius.
Ikke bare trener Cornelius mye, men han trener også med et klart mål for øye.
– Om fem år håper jeg å ha tatt et steg videre fra Stabæk, og at jeg spiller i Tippeligaen. For målet mitt er å kunne leve av å spille fotball, sier stortalentet-

– Hadde vært sykt

Bencsik har i tillegg til målet om å leve av å spille fotball en drøm med fotballivet.
– Det sykeste hadde vært og spilt en kamp på Anfield for Liverpool. Det hadde vært magisk, og da hadde Gerrard blitt benka. Å høre You'll never walk alone spilles når jeg entrer banen ville gitt meg gåsehud, sier en drømmende Cornelis Bencsik.
Stortalentet forteller til RB-sporten at han ikke har noen faste forbilder i fotballen.
– Jeg bytter spillere jeg blir inspirert av. Unge talenter som Tiago inspirerer meg. Målet er helt klart å leve av fotballen, men det viktigste er ikke pengene.

Går til riktig klubb

Cornelius er sikker på at han gjør det rette valget når han tar med snippsekken og flytter til Jar.
– Jeg føler Stabæk sin fotballfilosofi passer meg veldig godt, og jeg føler det er det rette tidspunktet for meg å søke meg videre, avslutter Bencsik.
Ringsaker Blad ønsker Cornelius lykke til i Stabæk.