Torunn Henriksen62 34 77 00

redaksjonenringsaker-blad.no

Siden klubben ble stiftet i 2003 har den vokst til 150 medlemmer. Men samlet antall timer i Fagerlundhallen har gått fra 13 timer i fjor til 9 og en halv time for kommende sesong.

Må kvitte seg med medlemmer

– Det er ingen enkeltpersoner vi er ute etter, men vi er oppgitt over Ringsaker kommune som gjør det vanskelig for oss hvert år. Dette er en tid vi egentlig skulle ha brukt til planlegging av sesongen, nå må vi slite for å få de timene som kreves. Vi har 38 nye medlemmer, i tillegg får vi mellom 20–25 nye etter den årlige innebandyskolen i høstferien. Nå må vi si nei til medlemmene, for vi vet ikke hvordan vi ellers skal få det til, sier Halvorsen og ser på tabellen med tildelte timer.

Lite gunstig

– For det første er vi så mange at det fungerer dårlig med to tredjedelshall som det er foreslått enkelte timer. For det andre er en time mellom 16.00 og 1700 lite heldig for en trener som må rekke hjem fra jobb, hente på skoler og barnehager o.s.v. før de kan begynne trening. For det tredje er det vanskelig å flytte til for eksempel Stavsjø, når de fleste medlemmene er barn og ungdom. Vi har prøvd å flytte til annen hall tidligere, med det resultat at yngre spillere falt fra på grunn av reising. Da synes vi treningspartier som har voksne medlemmer, er mer mobile. Det virker som de har kastet navn og tall opp i en bolle og rørt, sukker han oppgitt.

For de yngre

Brumunddal Innebandyklubb startet i sin tid som seniorlag.
– Men nå drifter vi dette for de yngre, det er det som er viktigst for oss. Håndball og fotball er enerådende i Brumunddal, men når man ser på medlemstallet vårt er det enkelt å se at mange vil drive med annen type idrett også. Innebandy er en enkel og fartsfylt idrett som fenger mange. Vi har blant annet hatt NM for videregående og arrangerer innebandyskole hvert år. Vi synes vi har gjort mye for yngre i Brumunddal og lurer nå på hva vi skal si til dem. Hva skal de gjøre når lag blir avviklet? En må også huske på at det er tre-fire ildsjeler som holder klubben i gang, minner Halvorsen om som er spent på hva som kommer ut av dagens møte med Ringsaker kommune.