Fylte musikksalen igjen

Lokale: Mens fiolinist Øyvor Volle og cellist Åsne Volle er født på Hamar, kommer Anders Johäll fra Sverige og Janna Kannas fra Finland. Tirsdag holdt de konsert på Hoel gård.

Lokale: Mens fiolinist Øyvor Volle og cellist Åsne Volle er født på Hamar, kommer Anders Johäll fra Sverige og Janna Kannas fra Finland. Tirsdag holdt de konsert på Hoel gård.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det var urframføringer som dominerte programmet under tirsdagens klassiske konsert på Hoel gård der over 70 gjester tok plass.

DEL

Selv om Mozarts kvartett for fløyte og stryketrio KV 285 var åpningsnummeret, kom den store mester litt i skyggen av dagens 70-årsjubilant, Bjarne Volle. Som del av en tre dagers feiring på Hoel, bød programmet på flere urframføringer komponert av Bjarne Volle.

Attraktivt konsertsted

Og om konsertlokalet ligger langt fra Elverum viser det seg hvert år at samarbeidet har sin misjon, for publikum er tydelig begeistret for å høre klassisk musikk i storgårdens vakre og restaurerte rom. Interessen var så stor at verten Per-Eilif Sandberg måtte fylle opp med benker langs veggene slik at alle fikk sitte. Birgit og Emil Skjølås hadde tatt turen fra Lillehammer.
– Det er nydelig her, et staselig og flott sted for en konsert! sier Birgit som besøkte Hoel for første gang.

Mest brukt

Konserten ble som vanlig holdt i rommet som ligger i enden av hovedbygningen, i 2. etasje med god utsikt over Helgøya.
– Rommet er fra 1801 og har gått fra å være det mest private til å bli det mest brukte rommet. Her har det vært spilt mye tilsvarende musikk og at festspillene legger en sånn konsert hit setter vi veldig stor pris på, det krydrer vår tilværelse, sa verten i sin velkomsttale, før fiolinist Øyvor Volle, cellist Åsne Volle, fløytist Anders Johäll og bratsjist Janne Kannas satte publikum i stemning med Mozart.
I tillegg til Volles musikk, fikk publikum høre urframføringen av bestillingsverket til Kjell Mørk Karlsen, kvartett for fløyte og stryketrio, opus 172. Musikerne fikk også vist seg fram som solister, og sjøl duren fra en lastebil og traktor på tunet maktet ikke å forstyrre kvartettens fine og presise samspill under framføringen av bestillingsverket, det ble stor applaus for ny musikk i gammelt hus.

Artikkeltags