Gikk konkurs - ansatte berger videre drift

Ansatte ved konkursramme Mo Engineering blir med å starte opp igjen bedriften ved hjelpa av Øyvind Vestheim (bak) og Ringsaker Industriservice. De blir nå til Moelven Mekaniske Verksted AS

Ansatte ved konkursramme Mo Engineering blir med å starte opp igjen bedriften ved hjelpa av Øyvind Vestheim (bak) og Ringsaker Industriservice. De blir nå til Moelven Mekaniske Verksted AS Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tidligere ansatte i Mo Engineering, Moelv reiser ny kapital, og starter på ny frisk etter at bedriften måtte melde oppbud for et par uker siden.

DEL

Det nye selskapet skal hete Moelv Mekaniske Verksted AS, og fortsetter i lokalene på Mobruk i Moelv.

Etter et par vanskelige år med ny strategi og nytt satsingsområde, i stedet for tradisjonell verksted- og engineeringvirksomhet, måtte Mo Engineering melde oppbud for tre uker siden.

Ansatte står sammen

De tidligere ansatte, hvorav flere har tapt kapital de hadde investert i arbeidsplassen sin, har nå gått sammen om å starte på nytt, med klar målsetting om å finne tilbake til opprinnelig driftsform og å oppnå tillit hos tidligere og nye oppdragsgivere. De sju ansatte går inn med til sammen 360 000 kroner av en totalt ny akjsekapital på 1.3 millioner kroner


Mo Engineering AS ble etablert i 2003, og var en videreføring av mekanisk del av Moelven Engineering AS. også den gang var det de ansatte som berget bedriften.

Virksomheten har blant annet bestått i utvikling og tilvirkning av utstyr til materialhåndtering og overflatebehandling til trelastbedrifter, og dessuten øvrig verkstedproduksjon, og reparasjonsoppdrag, ombygging og montering.

Ringsaker industriservice inn som eier

Men redningoperasjonen ville ikke vært mulig uten Ringsaker industriservice. Øyvind Vestheim tok raskt fatt i saken da han hørte om konkursen i Mo Engineering. Med intenst arbeid ble driftsmidler og varelager kjøpt fra konkursboet for 780 000 kroner, for å sikre at utstyrsparken ikke blir splittet opp og solgt i smått.

- Med systematisk samarbeid, bør det ligge godt til rette for rasjonell drift og bra resultater, da det nye selskapet vil ha utstyr og kompetanse som utfyller det som er hos Ringsaker Industriservice AS, og omvendt, sier Øyvind Vestheim.

Av aksjekapitalen på 1 300 000 kroner går Ringsaker Industriservice inn med 940 000 kroner. De får da en betydelig eierandel i Moelv Mekaniske Verksted AS.
 

Artikkeltags