Gull til Michael Rosenberg

Michael Rosenberg er atletklubbens nye gullgutt.

Michael Rosenberg er atletklubbens nye gullgutt.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Lørdag ble Brumunddal atletklubbs Michael Rosenberg ble nordisk ungdomsmester i vektklasse 67,5 kg.

DEL

Renagutten Michael Rosenberg slo til med 205 kg i knebøy, 127,5 kg i benk (ny personlig rekord) og 212,5 kg i markløft. Til sammen 545 kg løften den allside gutten som så seint som i februar tangerte Audun Garshols kretsrekord på 60 meter med tida 7.03. – Jeg skal løpe fortere enn det, sier Roseberg, som til daglig går allmennfag med idrett som valgfag på Elvis. Han trener mye hjemme på Rena, men finner det mest naturlig å løfte for Brumunddal atletklubb. Årsaken er klar: – Klubben har de beste trenerne i Norge, slår han fast.
Lever normalt
Satsingen på styrkeløft gjør at han må leve mer strukturert enn de fleste jevnaldrende. – Jeg tenker ikke så mye over det, sier han. Kostholdet er ganske normalt: – Bortsett fra to kjøttmåltider om dagen og lite fett, så eter jeg helt vanlig. Men jeg skulle gjerne vært litt tyngre for å fylle vektklassa mi. I vinter gikk jeg attpåtil ned en kilo fordi jeg ble forkjølet, og da mister jeg fullstendig matlysten. Litt ekstra polstring rundt livet fungerer som et belte, gir større trykk og du blir automatisk litt sterkere.
Sølv til Bjørge
Brumunddals junior Stian Bjørge tok sølv i vektklasse 75 kg med 210 kg i knebøy, 160 kg i benk og 210 kg i markløft. Til sammen 580 kg. Lørdag skrev Ringsaker Blad om atletklubbens nye supertalent, elverumsingen Carl Yngvar Christensen (17). Han tangerte verdensrekorden i knebøy vektklassen 125 + under det nasjonale mesterskapet fredag. Christensen satte også nordisk rekord sammenlagt, men var ikke formelt kvalifisert til å delta på mesterskapet lørdag. Atletklubbens sterkeste kort pr. i dag er Simen Imingen. Han sto over Nordisk på grunn av oppkjøringen til EM, men Rosenberg skal være sterkere enn Imingen var ved samme alder, så mye tyder på at atletklubben går en gullalder i møte.

Artikkeltags