Gå til sidens hovedinnhold

Hilde GP satser i fjellet

Artikkelen er over 8 år gammel

Hilde Gjermundshaug Pedersen ser som mange andre muligheter og næringspotensial på Sjusjøen. Nå vil hun gjøre det hun kan best der og starter egen skiskole i fjellet.

Sjusjøen er i vinden, og siste tilskudd som næringsutvikler er tidligere langrennsløper Hilde Gjermundshaug Pedersen. Hun har ikke lagt skiene på hylla for godt, og nå ønsker hun å spre skiglede i Ringsakerfjellet.
Gleder seg
Hilde GP Skiskole – Sjusjøen starter i desember, vil ha base på Sjusjøen langrennsarena, og påmeldingen vil åpne i midten av november.
-– Jeg har tenkt på dette lenge, og med egen hytte på Sjusjøen ser jeg mange ute på ski i løpet av vinteren. Det er etterspørselen som avgjør om dette er gjennomførbart, men per dags dato tror jeg dette er noe folk ønsker seg, sier Gjermundshaug Pedersen.
Kursene kommer til å arrangeres over en eller to dager, på dagtid eller på kveldstid. I utgangspunktet er det forbeholdt grupper mellom fem og åtte personer, men Gjermundshaug Pedersen er fleksibel både med tanke på tidspunkt og antall deltakere.
– I første omgang prioriterer vi klassisk langrenn i mindre grupper, men dersom noen ønsker undervisning i skøyting er det fantastiske forhold på Sjusjøen til det også, utdyper hedmarkingen.
Avslutningsvis forteller hun at skiskolens målgruppe er voksne folk i alle aldre, som liker å gå på ski, enten målet er en god tid i Birkebeinerrennet, eller større glede av helgeturene.
Godt i gang
Merethe Sandum i Destinasjon Sjusjøen er veldig glad om dagen, og har nå fått på plass tre viktige brikker i arbeidet med å befeste Sjusjøens posisjon som idrettsdestinasjon. I tillegg til Hilde GP, tenker hun da på den nylig inngåtte samarbeidsavtalen med blant annet Kristin Størmer Steira. (se egen sak).
– Det er viktig for oss å dra veksler på personer som har hjertet sitt på Sjusjøen og i Ringsakerfjellet, og Hilde er slettes intet unntak. Etter et fantastisk comeback ble Hilde eldste kvinnelige vinner av et verdenscuprenn. Mye av grunnlaget for sin suksess la hun nettopp i Ringsakerfjellet. I arbeidet med å utvikle og tilrettelegge Sjusjøen som helårsdestinasjon, er etablering av en skiskole veldig viktig, sier Merethe og får støtte av næringssjef Hermod Østberg i dette.
Sjusjøen er kjent for mye snø og mange folk, dette tror Merethe at vil passe skiskolen godt.
– Jeg er ikke tvil om at markedet for skiskole i Norges beste langrennsdestinasjon er til stede. Hyttefolket på Sjusjøen er aktive mennesker, og det å få noen tips for å bli bedre på ski, gjør opplevelsen enda bedre, avslutter hun.
«Det er en drøm som går i oppfyllelse»
Hilde Gjermundshaug Pedersen
tidligere landrennsstjerne

Kommentarer til denne saken