Mandag denne uka startet Brumunddal IBK innebandyskole for elever fra 2. til sjuende klassetrinn i den flotte Fagerlundhallen i Brumunddal. Påmeldingen gikk litt tregt i starten, men etter avisoppslag i RB og HA forrige uke, ble de totalt 60 plassene revet vekk.
– Interessen ble så stor at vi har måttet si nei til flere barn og unge. Det forteller om veldig stor interesse, sier leder Tom Richard Hovde i Brumunddal innebandyklubb.
Nye klubber dukker opp
– Hvorfor denne store interessen, Hovde?
– Innebandy er gøy. De fleste har prøvd det i gymtimene på skole, men vil kanskje trene i litt mer organiserte former. Dessuten er det en enkel idrett som ikke krever så mye utstyr, svarer han.
I fjor var innebandy den raskest voksende innendørsidretten i Norge. Mye tyder på at veksten fortsetter.
– Det dukker opp nye klubber hele tiden. Også i Moelven, som i år stiller lag for første gang (jentelag). Brumunddal har i år lag i alle klassene i yngres avdeling. Det er første gang i klubbens fire år lange historie, sier Hovde og smiler.
Håper på tradisjon
Det er også første gang klubbens arrangerer innebandyskole. Hovde mener den store interessen bør gi grunnlag for et permanent tilbud.
Han forteller at målet med innebandyskole er deltakerne skal ha det moro, men også tilegne seg grunnleggende opplæring. Innebandyskolen avsluttes med turneringsspil med påfølgende premieutdeling i dag torsdag.
– Kjempemoro
RB-sporten besøkte innebandyskole for to dager siden. Glede og innsats preget deltakerne. Svært mange på innebandyskolen trener organisert for første gang. Det gjelder også 10-åringene Christian Dobloug, Lars Saugstad og Øyvind Johansen.
– Vi har spilt innebandy på skolen og fikk lyst til å prøve litt mer. Det er skikkelig moro, sier trioen og utdyper:
– Det er fart og spenning hele tiden. Innebandy ligner litt på ishockey, men det er ikke riktig så tøffe dueller som i ishockey.
– Er det noen av dere som har lyst til å spille på et skikkelig lag?
Lars Saugstad svarer først:
– Jeg har lyst, men vet ikke om jeg får tid. Jeg driver nemlig både med ski og sykkel. Det kan likevel hende at jeg begynner med innebandy.
Også Christian Dobloug og Øyvind Johansen sier de har lyst til å spille ordentlig kamper. De sier også de har lært mye på innebandyskolen.
– Et kjempefint tilbud, avslutter guttene.