IKEA-bygging i gang

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Tirsdag var det anleggsstart på utbyggingen av IKEA i Nydalen. Forventet åpning er tidlig i 2015.

DEL

Huser Entreprenør i Gjerdrum har entreprisen på grunnarbeidene som nå er i gang. I løpet av høsten skal de gjøre tomta byggeklar, slik at selve byggingen kan komme i gang til våren.
I ei pressemelding fra Ikea sier eiendomssjef Bård Stang-Lund Valasjø at han er glad for at arbeidene nå er i gang, helt etter planene.
30.000 kvadratmeter
Det er ikke noe lite bygg Ikea skal sette opp i Nydalen. På den 114 mål store tomta skal det reises et varehus som skal ha 30.000 kvadratmeter forretningslokaler.
– Det er en viktig milepæl i arbeidet i arbeidet mot den nye varehuset, sier Valasjø.
Nye planer
Administrerende direktør Øystein Holtet i Olrudgruppen var på plass for å se arbeidene i gang.
– At IKEA kjøpte tomta fra oss har satt fart i planene om en ny handelspark på andre siden av E6, sier Holtet og forteller at nå har kommet med innspillene til kommunedelplanen for Ringsaker.
– Etter at det ble kjent at Ikea skal etablere seg her har vi fått mange henvendelser fra bedrifter som ønsker å etablere seg i nærheten av Ikea, sier Holtet.
De to karene fra Olrudgruppen forteller at de har ei tomt på 165 mål langs E6 nordgående løp.
– Vi har gjort våre innspill og har planer klare for å bygge 80.000 kvadratmeter forretningsflate her etter hvert, sier Holtet.
– Her ser vi for oss brune/hvitevarer, møbel og interiør, byggevarer, bilforretninger og verksteder, sier Holtet som gleder seg over interessen for å etablere seg i Furnes/Nydalen.

Artikkeltags