Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer 25 rundt bordet på julekvelden

Artikkelen er over 9 år gammel

– Vi er en mindre til jul i år, så det blir en annerledes jul på flere måter, sier Karin Trysberg som fikk gavesjekk og juleglede under julebordet til Mental Helse Ringsaker tirsdag.

Karin Trysberg har de siste årene drevet Velværesenteret i Brumunddal sentrum, et sted som mange har funnet og besøker flere ganger i uka. Nå kan de til og med feire julaften sammen med henne.
Mistet sin yngste
– Egentlig hadde jeg tenkt å gjøre dette julaften i fjor, men da var ikke kjøkkenet ferdig. Nå er det ferdig og jeg har hjelpere og plass til 25 rundt bordet. Det blir tradisjonell julemat med ribbe og pølse og riskrem, og vi har fått skjenkebevilling for kvelden. Det er fortsatt ti plasser ledige for dem som har lyst, oppfordrer Karin, fortsatt rørt etter å ha fått et solid pluss på matbudsjettet med gavesjekken fra Mental Helse Ringsaker. Bare det at organisasjonen har lagt merke til det hun gjør på Velværesenteret hadde vært stor gave nok for henne. Men at Karin velger å feire en utradisjonell jul kommer ikke som noe sjokk på familien hennes.
– De kjenner meg og synes det er bra. De siste årene har jeg feiret jul med barnebarna og eldstesønnen syntes det var greit. Etter at jeg mistet min yngste sønn i sommer, synes vi dette er en fin måte å ære han på, for han var en veldig god gutt.
Mye tid i Velværesenteret
Før styret i Mental Helse Ringsaker hadde bestemt seg for å gi Trysberg en gavesjekk, hadde redaksjonen også mottatt flere tips om at hun fortjente juleglede. Det heter blant annet at “Karin Trysberg på Velværesenteret har et hjerte av gull. Til og med julekvelden gir hun sin tid og omtanke til de som ønsker det”.
Karin tilbringer veldig mye tid på Velværesenteret, noen ganger kan en se det lyser i lokalene om kvelden også, enten hun øver på saksofonen eller har besøk.
– Å sitte alene på julekvelden kunne jeg ikke tenkt meg. Å ha noen å prate med og være sammen med er så viktig, jeg ser det veldig mye tydeligere nå enn før. Jeg har fått en del henvendelser fra folk som ønsker et annet fokus julekvelden, på nettopp det å være sammen, forteller hun.
Stort
Oppmerksomheten og rosen kom like overraskende på Karin som den berømte julekvelden, og måtte samle seg litt.
– Jeg er bare helt rørt, tusen takk! Det er så stort at de har lagt merke til det jeg har gjort, og det er kjempeflott med sjekken som blir et bidrag til en god julekveldsmiddag. Jeg takker også handelsstanden i Brumunddal som har gitt oss mange flotte gaver!

Kommentarer til denne saken