Johan Edin vil til OL

Liker Ringsaker: Med nye treningsomgivelser i Brumunddal og Ringsaker skal svenske Johan Edin kjempe seg til OL-plass på det svenske sprintlaget i vinter. Han mener de nye treningsomgivelsene er positivt for hans muligheter for å komme til Sotsji. foto: Haakon skarpnord

Liker Ringsaker: Med nye treningsomgivelser i Brumunddal og Ringsaker skal svenske Johan Edin kjempe seg til OL-plass på det svenske sprintlaget i vinter. Han mener de nye treningsomgivelsene er positivt for hans muligheter for å komme til Sotsji. foto: Haakon skarpnord

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Svenske Johan Edin har flyttet sammen med Eli Gjermundshaug Pedersen til Brumunddal, og han vil bruke Ringsakers kuperte terreng til å slå til i de tøffe sprintløypene i Sotsji.

DEL

Edin har konkurrert for det svenske sprintlandslaget i to år, og har en sjetteplass fra verdenscupen som beste resultat. Nå har han flyttet sammen med kjæresten Eli GP. til Brumunddal, og han håper de nye omgivelsene vil bidra til en god sesong i langrennssirkuset.

Flotte treningsforhold

Når RB møter svensken i døra på Fønix i Brumunddal smiler han bredt, og kan med en gang fortelle om de flotte treningsforholdene i Ringsaker. Fra hjemmet på Dalbyløkka i Brumunddal har han både Bjørgeberget og Høsbjør tett på seg, og han liker det kuperte terrenget.
– Det er kjempebra treningsforhold her. Det har blitt mange turer opp Bjørgeberget, og jeg finner alltid nye runder jeg kan jogge eller gå på rulleski. De nye omgivelsene er nok positivt for meg, og kan sikkert gi meg et løft inn mot denne sesongen, smiler Edin bredt.
Ved sin side har han kjæresten Eli Gjermundshaug Pedersen. De to har bodd tre år i Sverige, før de flyttet til Brumunddal sammen i mai. Eli har fokusert mest på skole de siste årene, men kan røpe at det lukter comeback denne sesongen.
– Vi (søsteren Ida og mor Hilde) har planer om å melde oss på NM-stafetten til vinteren. Så da blir det egentlig et lite comeback, og det er mye treing som skal til før vi er klare til det. Ida har jo nettopp blitt mor, men hun henger likevel godt med på elghufs intervallene våre, forteller Eli.

Positiv til team-samarbeid

Edin er nå inne i sin tredje sesong for det svenske sprintlandslaget. Det blir flere samlinger i året, og blant annet drar han til Italia på samling denne uka. Edin trives godt på landslaget, men innrømmer at det kan bli langt å reise hver gang laget samles i Sverige.
-Det går jo greit å reise, men det kan bli litt langt noen ganger.
-Hva tenker du om å inngå et samarbeid med et lokalt team, f.eks. Team Sjusjøen?
-Det er jeg bare positiv til. Det er aldri sikkert at landslaget er det beste for meg, så å komme inn på et langrennsteam som holder til litt nærmere her er jeg positiv til, konkluderer langrennssprinteren.
Edin åpner sesongen samtidig som de fleste andre. Mens de norske langrennsløperne starter på Beitostølen 22–24. november, befinner Edin seg i Bruksvallarna for å være med på den svenske åpningen.
– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, og jeg begynner å kjenne at jeg savne verdenscupsirkuset litt, avslutter han.

Artikkeltags