Kristin vil ut av skyggen

Vil etablere seg: Kristin Saugstad sliter med å få spilletid i Storhamar mens hennes gode venninner dominerer norsk klubbhåndball. Nå håper 20-åringen at også hun skal etablere seg på høyt nivå.

Vil etablere seg: Kristin Saugstad sliter med å få spilletid i Storhamar mens hennes gode venninner dominerer norsk klubbhåndball. Nå håper 20-åringen at også hun skal etablere seg på høyt nivå.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Kristin Saugstad fra Brumunddal får sine sporadiske innhopp for Storhamar i Postenligaen og har på ingen måte gitt opp å komme opp på samme nivå som sine venninner på det norske landslaget.

DEL

Saugstad flyttet i sin tid fra Brumunddal og Veldre til Bærum og Toppidrettsgymnaset. Der havnet hun i klasse med blant annet Amanda Kurtovic, Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk. Mens de tre sistnevnte er blitt bærebjelker i sine respektive klubblag og viktige bidragsytere på landslaget sliter Kristin med å få jevnt med spilletid i Storhamar.
Har ikke gitt opp
Den høyreiste brunetten fra Brumunddal håper fortsatt på å ta steget opp til samme nivå som sine gamle skolevenninner.
– Det er litt tilfeldig hvem som slår i gjennom på ulike tidspunkter. Mange slår ut i full blomst seint og jeg kan være en av dem, men jeg er jo tross alt bare 20 år. Jeg synes det uansett er kjempegøy at disse som er mine beste venninner er blitt så gode og jeg er veldig stolt av dem. Det er også ekstra motiverende for meg å se at det er mulig og jeg håper jo å komme meg ut av deres skygge, forteller Kristin.
Lite spilletid
Søndag vant Storhamar 30-18 over Våg og Kristin fikk et drøyt kvarter på banen i andre omgang, og dette er mer spilletid enn hun har fått på lenge. Nå håpe hun at denne utviklingen skal fortsette.
– Det er blitt mer spilletid på meg i det siste og det synes jeg er fortjent. Jeg har trent bra, så det er gøy å se at det teller. I kamper som er tette og jevne får jeg som regel ikke så mye tid på banen, men i slike kamper som mot Våg der vi leder mye tidlig får jeg gjerne bra med spilletid, sier Saugstad som syntes hun kunne tatt enda bedre vare på muligheten hun fikk.
– Jeg er ikke helt fornøyd med denne kampen og spolerte to sjanser ved å tråkke på streken. Defensivt gikk det derimot ganske bra, men jeg ønsker å bidra mer framover på banen, sier hun.
Slitsom hverdag
For å prestere og utvikle seg i idrett er det viktig med søvn og restitusjon, og det er på disse områdene Kristin føler at hun har mest å hente. Hun er til daglig nemlig elev ved politiskolen i Oslo og pendler til Hamar for å trene flere ganger i uka.
– Dette er veldig slitsom og det blir mange netter med lite søvn, men det går greit. Jeg søkte Oslo i stedet for Kongsvinger myepå grunn av at jeg da kan slappe av på toget. Nå er jeg blitt god på å sove på toget. Fra neste sesong blir det uansett bedre for da skal jeg ha praksis her i distriktet, sier Kristin som ikke tenker så mye på et liv som håndballproff.
– Ønsket om å leve av håndballen og spille i utlandet vil jo alltid være der, men mitt første mål er å etablere meg på Storhamar, så får vi se hva som skjer videre, avslutter hun.


«Det er også ekstra motiverende for meg å se at det er mulig og jeg håper jo å komme meg ut av deres skygge»
Kristin Saugstad

Artikkeltags